neděle 6. dubna 2014

Jaro na zahrádce

Krásný nedělní večer. Zdravím vás všechny a moc děkuji za krásná slůvka a návštěvu. Nestíhám. Jaro letí rychlostí blesku a tak každou volnou chvilku trávím na zahrádce. A když nejsem na zahrádce, tak plavu, jezdím na kole a nebo jsem s manželem. Nevím co dřív. Vymyslela jsem si další záhony a tak jsem si chvíli hrála s jejich realizací. Konečně jsem pivoňkám vytvořila odpovídající záhonek. Je trošku křivý, ale už jsem neměla sílu. Celý jsem ho oddrnovala sama a tak vlnovku kolem záhonu musím teprve dodělat. Příroda se zbláznila, už kvetou třešně a každou chvíli rozkvetou jabloně. Jsem zvědavá, jestli moje jablůňky budou mít nějaké jablíčka. Pomalu vyrůstá hrášek, sem tam se objeví i ředkvička, no prostě všechno najednou. Sem tam posedíme v pergole s šálkem kávy a nebo skleničkou vína, tedy pokud mi zbyde nějaké místo, většinou mi místo zasedne nějaké zvíře a jen těžko se pak obě nacpou na můj klín. Dny utíkají hrozně rychle a stejně rychle uběhl i první dubnový víkend. Zachvíli máme velikonoce. Přiznám se, že v takovém to počasí mi jakákoli výzdoba totálně uniká. Absolutně nestíhám vnímat utíkající dny. Prostě jaro moc rychle letí. Ještě trošku deště by to chtělo. Doufám, že nějaká voda spadne. Rija
Ještě pořád tam vidím plevel




Tomuhle záhonku říkám plevelící, len a kopretiny se můžou krásně plevelit
Tady jsou nasazené květiny, které budu stříhat do vázy
Záhon na pivoňky


Jablůňka je plná poupat
Maliny se krásně rozrostly



Malý návštěvník
Nad vším dohlížející Nela

4 komentáře:

  1. Koukám, jaké máš skvělé hlídače. ;-) Pěkně ti vše kvete. Dny mi také strašně rychle utíkají. Mám pocit, že nic nestíhám... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo hlídači ti jsou ve střehu neustále. A jak se parádně dokáží plést pod nohama.

      Vymazat
  2. Jaruš jsi pilná zahradnice:-) My dnes koupili bylinky a nějaké kytky, tak v týdnu budu teprv sázet:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Některé bylinky mám od loňska a další musím pořídit. Myslela jsem, že se majoránka vysemení a nic neleze, tak koupím novou. Už se těším na novou mátu a meduňku.

      Vymazat