pondělí 1. července 2019

Prší

Konečně jsme se dočkali. Po horkých dnech se rtuť teploměru dnes odpoledne vyšplhala skoro ke čtyřicítce a já měla pocit, že se pomaličku začínám vařit ve vlastí šťávě. Během několika minut se slunce ukrylo za mrak a teploměr začal klesat. Za pár hodin teplota klesla o dvacet stupňů, neskutečný skok. Obloha se zatáhla a šíleně bouřilo. Jen po dešti ani památky. Sem tam spadlo pár kapek, ale než dopadly na zem, vypařily se. Nakonec jsme se dočkaly a nakonec mi zalila příroda. Doufám, že ještě chvíli bude pršet a zem se pořádně napije. Budu doufat, že chvíli zůstane rtuť teploměru na 25 a člověk si oddechne od toho horka.
Doufám, že i u vás slušně napršelo, bez větších škod. Krásný večer. Rija





6 komentářů:

  1. Taky se to u nás včera odpoledne zatáhlo, trochu zapršelo. Říkali jsme si no to je toho. Jenže pak to přišlo. Kroupy! Takové, jaké jsem za celý svůj život ještě neviděla. Skoro jako malá křepelčí vajíčka. Naprosto jsem v údivu, že květena to celkem přežila, ovšem opadala nějaká jablka, švestky, indiánské borůvky. Ale mohlo to být horší. Netrvalo to dlouho, ale stačilo to. Potom už přišel déšť, bylo zalito a dobu ještě přizdobeno bílými kousky ledu.
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, vy jste měli pěkné nadělení. U nás byl vítr, ale napršelo rozumně. Klidně by mohlo i víc.

      Vymazat
  2. Unás přišly postupně dokonce tři bouřky, všechny s větrem a jedna vybavená i nějakými krupkami. Škody naštěstí moc nenapáchaly. A aspoň se příroda trochu zavlažila a taky se na chvíli ochladilo, i když teď po obědě už teploměr zas leze přes 25°ve stínu (což je hranice, kterou uznávám jako snesitelnou teplotu ;-))
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás už se teploměr vyšplhal přes 30 stupňů.

      Vymazat
    2. Miluji horké léto,pres 30 stupnu,i 35 ,vsak je u nas léto kratke,dasa

      Vymazat
  3. Rijo aspoň malinko déšť ochladil krajinu. U nás nepršelo a asi nezaprší, jak to vidím. Středním Čechám se voda vyhýbá. Přeji ti krásné léto. Iva

    OdpovědětVymazat