neděle 22. července 2012

Jen tak

Máme za sebou další prázdninový víkend. Včera ráno to vypadalo na krásný sluníčkový den, takže jsem vyběhla ven a v záplavě plevele hledala skalku a další záhonky. Týden dešťů a poměrně teplých dnů, vyhnala plevel do neutěšených rozměrů a místy byl opravdu problém najít skalničky. Zem byla krásně mokrá a já měla radost, že mi to trhání jde tak dobře od ruky. V podvečer se zase zatáhlo a začalo pršet. Chyběl mi kousíček, aby zahrádka byla celá  hotová. Bez přestání pršelo skoro celou noc a dopoledne. Naštěstí odpoledne se udělalo hezky a mě se podařilo vyplevelit celou zahrádku a ještě přestěhovat kus ložnice a konečně máme s manželem i noční stolky. Ještě sehnat nějaké pěkné lampičky a můžeme číst v klidu v posteli a nemusíme se bát, že když usmene s knihou na obličeji, tak bude svítit celou noc lustr. Kromě zahrádky a proměny ložnice, mi stihlo uschnout i prádlo, kterého se nastřádalo opravdu hodně, protože minulý týden mi odešla pračka. Nejdříve to vypadalo, jako když startuje raketoplán a pak umřela úplně. Nejdřívě jsem zhroutila, protože pračka je něco přes rok nová a prodejna, kde jsme ji kupovali koncem června ukončila svou činnost. Naštěstí si společnost nechala internetový prodej a tak se reklamace podařila zdárně vyřídit a oprava nic nestála. Prádlo jsem úspěšně vyprala a pračku nebylo vůbec slyšet. Dneska odpoledne vyšlo sluníčko, a tak než jsem odjela na byt, tak jsem se skleničkou Pálavy poseděla venku a kochala se pohledem na zahrádku. Krásně kvetou truhlíky s afrikány, růže a další květiny. Konečně je zahrádka krásná a jsou vidět záhonky a skalka. Jako vždy mi se zahrádkou pomáhali zvířátka, ale našli si krásné místo na odpočívání a většinu dne lenošili na střeše svého domečku. Vypadají jako šťastná kočičí rodinka. I když by to mohlo vypadat, že jsem pořád jen pracovala, měla jsem moc krásný víkend a už se těším na další. Čeká mě zajímavý týden, tak se už i do práce těším. Rija









3 komentáře:

  1. Měla jsi pracovní víkend, ale krásně pracovní. Fotky kočičk jsou nádherné, resp. ony samy jsou krásné, jak se k sobě tak tulí :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Krása a kočičí miláčci jsou nádherní :o) Také jsem dnes po tom deštivém počasí dnes řádila na zahrádce....Martina :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásně jsi zahrádku vyčistila, skalka je překrásná... v hloubi duše doufám, že jednou vypadnu z paneláku a dopřeju si taky svojí vlastní zahrádku, jakou budu chtít já a jen já... kočičí rodinka nemá chybu! Pá, L.

    OdpovědětVymazat