pátek 22. června 2012

Knižní okénko

Už od dětství miluji knížky. Mám štěstí, že stejně postižený je i manžel, takže máme doma spoustu knih a když si někdo z nás koupí knihu, ten druhý má pro něj pochopení. Horší je to už s místem, kam s nimi. Neustále toužím po takové malé knihovně, kde budou jen knihy, příjemné kanapátko a velká lampa. No na snění není nic špatného a každý má mít nějaký tajný sen. Snažím se knihkupectví obloukem vyhýbat, ale občas neodolám a zajdu nasát tu vůni nových knih a občas narazím na nějakou zajímavou, bez které rozhodně nemůžu být. Proto jsem si nedávno donesla domů novinku od Kláry Trnkové. Její knihy zbožňuji. Připomínají mi staré časy našich babiček a prababiček. Jsou plné krásných obrázků a je v nich spousta užitečných rad a receptů. Už mám pár knih od ní doma a ráda se k nim neustále vracím. Už příští týden se chystám do knihkupectví znovu, tentokrát potřebuji nějakou krásnou knihu na dovolenou. Doufám, že vše dobře dopadne a my za pár dní vyrazíme. Přeji příjemný víkend a budu ráda, když mi necháte nějaký zajímavý nápad na novou knihu. Rija
                                                        foto internet

5 komentářů:

  1. I já miluji knihy. Mám doma spoustu knih. Jen poslední rok nestíhám číst a je mi to líto.

    OdpovědětVymazat
  2. Knížečka vypadá dobře, zkusím po ní v knihkupectví taky kouknout. Mám tyhle typy ráda, mám podobných několik, že bych rozšířila sbírku :o)? Pá, L.

    OdpovědětVymazat
  3. Knížka vypadá dobře, díky za tip. Jsem na tom podobně, taky je nemám kam dávat. Akorát se nesetkávám s tím pochopením. Manžel nečte a žádné knihy nepotřebuje. Ale většinou mi to prostě mlčky trpí.
    Hezkou neděli
    Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Knížka je to pěkná, nedávno jsem jednu od paní Trnkové v práci anotovala. Knihkupectví se programově vyhýbám, letos poprvé jsem ani nešla na Veletrh knih. Knihovny máme doma dělané na míru, ale většina jich stejně bydlí ve sklepě, kde máme také vlastně takovou příruční knihovnu :-)

    OdpovědětVymazat
  5. další dobře vypadající kniha! Podívám se po ní! :-)

    OdpovědětVymazat