neděle 9. září 2012

Víkend na chaloupce

Nevím jestli i vy to pozorujete stejně, ale mě vždycky ten víkend tak rychle uletí a zvlášť, když je pěkné počasí. Hned po příjezdu v pátek odpoledne jsme sedli na kolo a jeli se kousek projet. Jeli jsme jen pár kilometrů, abychom přijeli za světla zpátky. A  protože venku bylo nádherně, tak jsme seděli do pozdních nočních hodin na zahrádce a popíjeli výborné moravské vínko, jak jinak na Moravě. Sobota mi vždycky uplyne jako voda. Peru, vařím a sem tam něco udělám na zahrádce. Letos jsem poprvé zkusila nasadit pár keříčků rajčat do kbelíků, jen tak na chuť a pokus vyšel a skoro každý víkend sesbírám malou misku krásných rajčat a ještě mi zbyde něco jen tak do pusy. Hned má rajčatový salát jinou chuť. Od rána se počasí nemohlo rozhodnout, jestli bude pod mrakem a nebo sluníčko. Měli jsme v plánu celoodpolední výlet na kole, ale nakonec jsme jeli jen do Mikulova a zpátky. I tak to byla krásná projížďka mezi poli a větrolamy. Trošku pofukovalo a sluníčko si hrálo na schovávanou. Foťák mám v poslední době vždy po ruce a už ho i dobíjím. Rozhlížela jsem se po krajině a dívala se po podzimní dekoraci. Bohužel květnové mrazíky dali zabrat i planým rostlinám, takže v okolí není jediný šípek. Zatím stejně nehodlám dělat podzimní výzdobu, protože afrikány kvetou jedna báseň a je mi líto je likvidovat. Kdoví jestli vůbec letos pořídím nějaký vřes a chryzantému. Nebýt ranních nižších teplot a dozrávání vína (i na našich třech hlavách, v květnu pomrzlích, světe div se uzrálo pár střapců), tak ani nic nenasvědčuje, že se blíží podzim. Z výletu jsme přijeli brzo, tak jsme si vzali stativ a šli na kopec vyfotit západ slunce. Na závěr dne ještě jedno z posledních grilování. Chlapi klobásek a já sýr a baklažán. Venku bylo krásně ticho a já si donesla deku, lehla jsem si na houpačku, odklopila střechu a pozorovala miliony hvězd na obloze. Měla jsem štěstí a viděla padat tři nádherné meteority. Jeden měl za sebou nádherný hořící chvost. Tak mám v záloze splnění hned tří přání. Byl to překrásný večer a ráno se mi nechtělo z postele. Jakmile jsem uviděla z okna sluníčko a představa kávy na zahrádce, mě vytáhla z postele raz dva. Kupodivu bylo krásně teplo a my se kochali krásných ránem i s našimi mazlíčky. Po obědě jsem jsem jednoho mazlíčka šoupla do sprcháče a udělala z něho krásnou bílou kuličku, nebo spíš ledově bílého ledního medvídka. Bohužel fotka není, protože madam se naštvala a odmítala se se mnou bavit, natož vyfotit. V týdnu se jde ostříhat a do víkendu ji trucování snad přejde. Přeji vám všem krásný nadcházející týden. Rija




















4 komentáře:

  1. Jaruško nádhera -- moc hezké fotečky jsi pořídila úplně mě to dobilo baterky.Přeju krásný týden.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko moc děkuji. Jsem moc ráda, že se ti fotky líbí.

      Vymazat
  2. Opět nádherné fotky přírody, kytiček. A samozřejmě kočičáčků :-) Nelinka je pěkně zarostlá jako Adélka, ta jde zítra ke kadeřnici, protože se potvora nechce nechat česat a je zacuchaná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jdeme ve čtvrtek. Kupodivu po prázdninách na chalupě to není tak hrozné. Jenže na zahrádku a do přírody je pro ni kratší srst přijatelnější.

      Vymazat