středa 30. září 2020

Poslední zářijová procházka

 Dnes si se mnou počasí pěkně zašpásovalo. Během dne, kdy jsem měla naplánovanou práci venku foukal studený vítr a drobounce mrholilo. Počasí tak akorát k zlosti. Když jsem si našla jinou zábavu doma, tak se obloha začala vyjasňovat a dokonce vyšlo i sluníčko. No fakt k zlosti. Byla jsem právě u maminky, když jí do obýváku začaly pronikat sluneční paprsky. Asi to tak mělo být. Měla jsem si poslední den volna užít po svém, vidět se s maminkou a samozřejmě si udělat delší procházku s Nelinkou. Bylo všelijak, ale ještě nebylo takové chladno, jako později. Bylo hned poznat, že je všední den. Nikde nikdo, jen my dvě jsme se toulaly přírodou. Místy už se barví stromy, červenají šípky a dozrávají trnky, které od dětství miluji. Jejich trpká chuť se pomaličku začíná měnit a jestli vydrží do prvních mrazíků budou mít příjemnou chuť. Kdyby bylo teplo, případně sluníčko, tak ten klid a pohodu nezažiji. K večeru jsem si užila i krásnou oblohu. Rija













6 komentářů:

  1. To jsou krásné fotky! :) My se také s manželem byli dnes projít - byla to rychlá iniciativa. Hodinu před procházkou jsme si napsali, že by to bylo fajn, během té hodiny vybrali místo a pak tradá... po práce se srazit a vyjít na krásnu vyhlídku. :) Dnešek k tomu přímo sváděl.

    OdpovědětVymazat
  2. Jaruško, pěkné fotky :) Zdravím Nelinku :)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  3. Jaruško, udělala sis krásnou procházku. 👍
    U nás bylo včera hezky už od rána, takže jsme vyrazili na ořechy. Kousek od domu je zanedbaný pozemek, kdysi tam bývalo pole. Pod ním vede dvoustovkový vodovodní řad na nedaleké sídliště a nesmí se tam stavět. V opačném případě by určitě nějaký developer pozemek dávno zastavěl. Dnes je to prales plný náletových dřevin, kam obyvatelé z okolí vyhazují odpad nejen ze zahrad, ale bohužel i suť. Našli jsme dokonce i místo se zbytky svíček a injekcí. Takže nejen místní obyvatelé... Už několik let tam chodíme sbírat, ale už se musíme hodně prodírat "trním a hložím". Vrátili jsme se s ořechy a obalení různými semínky travin. Já si vzala fleecovou bundu a to nebyla dobrá volba.
    Fotky z procházky jsou krásné a ty západy slunce přepychové. To je téma, které se neomrzí. 👍👍
    Hezké dny

    OdpovědětVymazat
  4. Až listí nabere ještě víc barevnosti bude to na pohled velice krásné. Ale i Tvoje procházka začínajícím podzimem byla moc pěkná, malebná.
    U nás se tedy ani o prodlouženém víkendu ani včera moc procházet nešlo. Počasí doslova pozdně podzimní. Dnes je opět nebe šedivé, ale neprší, takže možná i nos ven vystrčím.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám tuhle dobu ráda - se sluníčkem je sice příroda taková veselejší, ale i zádumčívé, podmračené počasí má svůj půvab.

    OdpovědětVymazat
  6. Hezky jste si prošly sady, luka i pole.

    OdpovědětVymazat