neděle 4. listopadu 2018

Medvěd kam se podíváš

Přeji krásnou listopadovou neděli. Už je listopad. Je neskutečné, jak ten čas letí. U nás se pořád něco děje a já neustále někde pobíhám. Právě sobotu jsem měla takovou akční. Manžel jel do Brna učit a já toho využila k setkání, pobíhání po obchodech, povídání a kocháním se krásami Brna. To kochání mi trošku kazilo počasí, chvílemi pršelo, chvílemi mžilo a chvílemi zase nepršelo, ale vůbec mi to nevadilo. Dopoledne jsem se sešla s kamarádkou a udělaly jsme si takové malé pochodové cvičení po brněnských květinářstvích, výtvarných potřebách a jiných podobných kreativních obchůdků. Kromě drobností na další tvoření jsem si udělala radost a pořídila jsem si talíře s dekorem po kterém mé srdce už pár let touží. Kdysi měla podobné talíře má babička. Doma už pár kousků nádobí mám, takže přibyly další kousky. Radost mám velikou. Další velkou radost mi udělala kamarádka s krásným dřevěným méďou. Svou slabostí pro medvědy jsem pověstná široko daleko, takže dostávám medvídky hodně často. Když nejsou plyšoví, tak jsou to figurky nebo hrníčky s medvídky a dokonce jsem dostala i látku s medvídky. Dostávám i knoflíky ve tvaru medvídků. Prostě medvídků není nikdy dost. Společnost kamarádky odpoledne vystřídal syn. Cestou na zastávku jsem za výlohou obchůdku uviděla malého plyšového míšu. Hned jsem věděla, že ho tam nemůžu nechat protože doma mám pár let úplně stejného, jen většího. Dostala jsem ho jako dárek od mé báječné kamarádky a má čestné místo v ložnici. Méďové prostě patří k sobě a malého jsem tam nemohla nechat. No a aby těch medvědů nebylo málo, tak jsem si koupila dvě malé vánoční medvědí ozdoby. A to jsem netušila, že dvojice krásných mini medvídků na mě čeká ještě i u syna. Vánoční ozdobu, medvídka jsem si přivezla i ze Vsetína, přímo z výrobny vánočních ozdob. Tam jsem si koupila i kočičku. Prvního medvídka jsem dostala před deseti lety a to jsem si tenkrát říkala, že mi opravdu stačí jen jeden. Nechtějte vědět kolik jich mám dnes :-))). Rija







12 komentářů:

  1. Jaruško, jenom abyste kvůli nim nemuseli přistavovat.:)
    Přeji Ti pěkný podzimní týden. Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přistavovat asi ne, ale volná místnost na muzeum by se mi hodila :-))))

      Vymazat
  2. No, nekup to, když ti medvídci jsou tak roztomilí, že!
    Měla jsi pěknou sobotu!
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Rijo, jsou moc roztomilí! A kolik jich teda vlastně máš? Chápu, že nejde odolat. Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poslední sčítání jsem dělala na jaře a to jich bylo 154 :-)

      Vymazat
  4. Hezké ozdobičky i Míša :) Člověk si občas musí radost udělat :)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  5. Jednou to muzeum určitě bude! :-) Sbírka se pěkně rozrůstá, takže možná dojde i na tu přístavbu :-) Že bys dohnala Jackie?
    https://www.novinky.cz/koktejl/448572-duchodkyne-z-usa-se-pysni-nejvetsi-sbirkou-plysovych-medvidku-na-svete.html
    Ať ti dělají medvídci i porcelán stále radost! ♥
    evice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím si, že už mi chybí jen volné prostory :-)

      Vymazat
  6. Jé, to je roztomilá záliba. :-) A víš, že v Karlových Varech je muzeum medvídků? Tam by se ti líbilo!
    Krásné dny, pa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím, v létě moc nechybělo a šla jsem se podívat. Byla jsem v Chebu a jeli jsme přes Vary, jenže nebylo tolik času, ale jednou to dám.

      Vymazat
  7. Paráda, takové talíře mám taky a medvědy kupuji starší vnučce už 15 let.Plyšové, vánoční ozdoby a i jinak, na balícím papíru, ubrousky a pod. Medvědům zdar!
    Jiřina z N.
    trvalkadahlia.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ubrousky s medvědy tedy nemám, ale kamarádka mi ušila podkafíčka :-). Ale mám stříbrné náušnice, přívěšek a brož. Dokonce jednoho malého z korálků a jednoho háčkovaného.

      Vymazat