neděle 18. listopadu 2018

Nejvyšší čas

Je neděle večer, venku zima, že by ani psa nevyhnal, sedím u krbu, mám zapálenou svíčku, poslouchám hudbu a vyšívám. Při krmení Máši jsem s údivem koukala na dvorek. Venku sněží. První letošní sníh. Kam to napsat, že padá i u nás na jihu. Jsem zvědavá, jak to u nás bude vypadat ráno. Ještě štěstí, že nikam nemusím. Zjišťuji, že jsem z toho poflakování nějaká špatná. Těším se do práce, až budu mít zase svůj pevný režim. Do Vánoc se už nezastavím. Stejně tak i doma. Letos poprvé po mnoha letech nemám ještě žádný dárek. Nějak nevím, čím by Ježíšek udělal radost blízkým. Tedy abych nekecala, jeden dárek mám - manžel si v září koupil kolo, prý pod stromeček. Moc si tím jistá nejsem, už na něm jezdil. Musím se ho zeptat, jestli mu ho mám zabalit. Nebo mu dát alespoň červenou mašli :-). Jediné, co pro změnu po dlouhé době snad budu mít, je nová výzdoba. Zatím mám jen pár výšivek, kterým musím dát finální podobu, té pravé dekorace. Takže nejvyšší čas pustit se do práce. Když už venku tak krásně sněží, tak si nasněžím pár háčkovaných vloček. Protože nejsem troškař, tak jich mám 22. Taky půjdou dál zpracovat.
A co vy a vaše přípravy? Těšíte se na advent a vánoční svátky? Já moc. Hezký začátek nového týdne. Rija









7 komentářů:

  1. Hezké výšivky - ta červená ve spojení s motivy se k Vánocům hodí.
    A s dárky jsem na tom podobně.

    OdpovědětVymazat
  2. Výšivky máš moc pěkné a manželovi bych koupila čelovku, ať může jezdit i ve tmě. :) Pěkné "lenošení"
    ti přeje Marcela.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné výšivky. Mám ráda blížící se čas adventu.Už teď jsem trochu do Vánoc ponořená, protože tvořím dekorace na doplnění výzdoby v Domku B.Němcové.
    Hezké dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Jaruško, výšivky máš parádní, to smekám!! Já ještě nějak nezačala.... tedy, svíčky pálím, to ano, ale já je vlastně pálím celý rok :) A dárky nemám ještě žádné, kromě mydélek, ta už mám hotová. No, je nejvyšší čas se po něčem porozhlédnout. Nějaké tipy už naštěstí mám :)
    Měj se krásně a ať to jde dobře od ruky .)
    Petra

    OdpovědětVymazat
  5. Rijo, krásně vyšíváš. U nás sněžilo dnes, no sněžilo, trošku cukrovalo. Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkné vyšívání, už se těším, čím nás překvapíš .-) Ať ti jde šití pěkně od ruky!
    evice

    OdpovědětVymazat
  7. Taky u nás padalo. Sníh sice přes noc nevydržel, ale byla to krása. Výšivky se ti moc povedly, teším se na další foto.
    Krásné dny, pa.

    OdpovědětVymazat