středa 1. ledna 2014

Poprvé v novém roce

A máme tady rok 2014. Jaký asi bude? Takový jaký si ho uděláme. Já jsem začala zajímavě, ten letošní rok, u šicího stroje. No vlastně jsem začala už včera. Už pár měsíců si říkám, že bych si měla ušít pořádnou nákupní tašku, abych se zbavila těch škaredých igelitových tašek, které pořád nosím. Jenže to bych nebyla já, kdybych si tu svou tašku nevysnila trošku komplikovaně. Hodně mi pomohla Ajka, která na svém blogu dává úžasné šití, krok za krokem. Teprve ona mi dodala odvahu, že bych to snad mohla zvládnout. O víkendu jsem vzala jehlu a vyšila si maličkou výšivku, která měla ozdobit tašku. A pak přišla spousta problémů. Jak udělat tašku trošku širší, jak našít uši a co kdybych našila kapsičku na peněženku a další a další záludnosti. No proč si nepohrát, když Silvestr je tak dlouhý a v televizi nic nedávají. Hodně mi v šití pomohla sada na patchwork. Nemusela jsem nic stříhat. Když už jsem se blížila do finále, zjistila jsem, že jsem blbě našila uši. Tak vypárat a znovu. Poslední stehy a ouha opět problém. Vypárat a znovu. Po překonání všech překážek je taška na světě. Hurá, moje první vlastní s podšívkou. Zbývá už jen dojít nakoupit. Zítra otestuji a odcházím pokračovat, když už se mi daří. Krásný první novoroční den. Rija


5 komentářů:

  1. Taška je nádherná! A jak se říká - jak na nový rok, tak po celý rok. To se máme na co těšit :-)
    Podle Ajky jsem šila také podšívkové tašky, jsou perfektní a mají úspěch.
    Já jsem večer na Silvestra pro změnu vyšívala, protože v tv opravdu nic nebylo.

    OdpovědětVymazat
  2. To je teda krása! Tam se asi se strojem nikdy nedostanu,... Jsem jakási levá, či co,.. Ale díky za další postrčení ke stroji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu. Určitě by jsi to zvládla, když jsem to zvládla já. Bětší dřevo snad už neexistuje. Podle návodu u Ajky to musí zvládnout každý.

      Vymazat
  3. Jaruš máš jí moc pěknou, už je z tebe šikovná švadlenka:-)
    A druhou už šiješ? Tos tedy rychlík, jsem zvědavá:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat