čtvrtek 16. ledna 2014

Návrat do dětství

Před pár dny jsem zjistila, že v místním muzeu je výstava hraček. Hrozně moc mě zajímalo, jaké hračky tam jsou a hlavně jsem chtěla vidět medvídky. Tak jsem zvedla telefon a pozvala kamarádku Veroniku na výstavu. Už při vchodu mi bylo jasné, že bude na co koukat. A bylo. Hned na kraji byl koš plný medvídků a měli tam i dva podobné, co mám doma. Během pár minut jsme se s Veronikou vrátily do dětství a u některých hraček jsme si krásně zavzpomínaly na hračky, které jsme měly, znaly a nebo viděly v dětství a nestačily se divit nad krásou a propracovaností hraček z dob dávno minulých. Ty staré pokojíčky, propracované do nejmenších detailů. Měly garnýže, parapety a dokonce na stolečku maličkatá vykrajovátka. V momentě se z nás staly malé holčičky, které očima hltaly ty nádherné pokojíčky a kuchyňky a obdivovaly maličké nádobíčko. Zaujal nás také starodávný kolotoč a houpačky a nebo loutkové divadlo. Přesně takové mám ještě někde schované, jen loutky už nejsou tak zachovalé. Milovala jsem, když mi maminka hrála divadlo a později jsem si vymýšlela spoustu příběhů sama. Byly jsme tam sami a protože jsme nikam nespěchaly, tak nám prohlídka zabrala hodně času. Bylo to krásné vzpomínání na dětské časy. Tak vás zvu na malou prohlídku. Určitě si rádi zvrzpomínáte se mnou. Krásnou procházku dobou minulou. Rija
Tu panenku v modrých šatičkách jsem měla

Medvědí sněm

Minigolf


Nádherná ložnice

Fascinovalo mě, že okna mají parapety


Moje loutkové divadlo


Úžasný pracovní stůl a funkční nářadíčko




Bohužel fotka se nepodařila, ale koukněte na garnýž a bojler. Není to paráda










8 komentářů:

  1. Krasna vzpominka na detstvi.my jsme mely doma toho medvidka s dlouhym nosem co ma na sobe saty.Tenkrat umely udelat kvalitni hracky.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky milujeme podobné výstavy. Krásně se pri nich vzpomíná

    OdpovědětVymazat
  3. Jéééé ... to je krásné. Už je to dlouho, co jsem byla na výstavě medvídků. To byla paráda. Pa. Tina

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherná výstava! Ta první kuchyňka, ta je dokonalá... Nemůžu si pomoc, ale čím starší hračky, tím hezčí a hlavně propracovanější. O materiálech nemluvě, dneska je to samý plast... Měla jsem kliku, že kluk byl na dřevěné hračky, miloval obyčejné dřevěné stavebnice. Legem sice také neopovrhl, ale divadélko a dřevěné kostky má schované pro své děti :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Takové výstavy prostě miluji Rijo! Krásná reportáž!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné, dvě hračky z těchto fotografií mám doma ještě schované, diky za prohlídku, přeji pohodovou neděli :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Já měla obě stojící panenky! :-)

    OdpovědětVymazat