čtvrtek 15. srpna 2013

Zelenina na talíři

Včera jsem od kolegyně dostala salátové okurky a baklažán, takže bylo jasné, že k večeři bude nějaká zelenina. Na zahrádce dozrála další várka rajčat a nebylo nic jiného, než vymyslet, jak všechnu zeleninu spotřebovat. Baklažán jsem nasolila, obalila v trojobale a na trošce oleje osmažila. Jednotlivé plátky baklažánu jsem položila na krajíček chleba, posypala prolisovaným česnekem a pažitkou. Z rajčat a okurek jsem udělala salát a večeře byla na světě. Jsem ráda, že jsme se konečně dopracovali k vlastní zelenině. Ta chuť se nedá s kupovanou zeleninou vůbec srovnat a já uzobovám rajčata jen tak. Jen se začínám bát, aby mi zachvíli nelezly i ušima. Musím vymyslet, co s nimi dál. Jdu si dát salát ke svačině. Rija

6 komentářů:

  1. Vlastná zelenina je vskutku o triedu vyššie ako obchodná...aj o tri triedy, ak sa darí. :)
    Keď som u svokry, tak nadšene chodím po večeroch zalievať skleník, kde "potajomky" ochutnávam paradajky, či náhodou nie sú pokazené. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jaru, souhlasím s tebou, není nad tu vlastní ....

    OdpovědětVymazat
  3. Mám taky moc ráda zeleninu tepelně upravnou a rajčata mám moc ráda taky nejlíp domácí.Rijo krásný večer

    OdpovědětVymazat
  4. Všechno domácí je lepší než kupované. I takové klobásky či slivovička :-)))
    Takto upravený baklažán jsem ještě neviděla, musí být výborný!

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravý talíř - tak to má být. Máme to taky tak rádi. :-)

    OdpovědětVymazat