sobota 31. března 2018

Jaro už je tady

Přestože nám předpověď na svátky hlásila deštivé počasí, musím říct, že u nás už druhý den je počasí příjemné. Včerejší den jsem měla odpočinkový. Přestože nejsem věřící, tak dodržuji tradice. Tudíž na Velký pátek nehýbu se zemí a neperu prádlo. Byl odpočinkový den, takový návštěvní den. Načerpala jsem síly na dnešek. Dopoledne jsem spíš věnovala práci doma a po obědě mě manžel odvezl do Baumaxu. Potřebovali jsme nový sud na vodu a při té příležitosti jsem si nakoupila nějaké keříčky a macešky. Byla jsem celkem ukázněná a držela se zpátky, ale na druhou stranu, jaro teprve začíná, takže další keříky, stromky a květiny ještě přibudou. Doma jsem až do večera pobíhala s rýčem, motykou a hráběmi po zahradě. Posledních pár dní se teplota přes den drží kolem deseti stupňů, takže ze země kouká spoustu maličkých rostlinek. Místy nestačím koukat, co to vlastně leze a kde že se to tam vzalo. Jsem ráda, že jsem nestihla na podzim překopat dva záhony, protože jsem úplně zapomněla na spoustu rostlinek. Ze záhonů trčí klacíky, abych v zápalu boje nezlikvidovala květiny, které pomaličku vystrkují špičky zelených lístků ze země. Jen škoda, že je den tak krátký, vůbec nestíhám, co bych chtěla.
Přeji vám všem, krásné velikonoce. Rija






10 komentářů:

  1. Rijuško, tak u nás se předpověď nepletla. Celý den prší a je zima, na rozdíl od včerejška, kdy bylo pěkně. Přeji ti hezké Velikonoce, pa M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti u nás pršelo v noci. Teď fučí, ale vítr mě od zahradničení neodradí. Tobě také krásné velikonoce.

      Vymazat
  2. Přeji krásné Velikonoce! S tou předpovědí je to na draka. Snad jen o trochu lepší, protože včera mělo pršet, ale nakonec se rozpršelo až ve 4 odpoledne, tak jsme alespoň do té doby byli na zahrádce, která po dlouhé zimě žadoní a naši přízeň a péči.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud neprší a není extrémní zima, tak jsem na zahradě pořád.

      Vymazat
  3. Rijo, u nás včera taky celý den pršelo. Dnes svítí slunce. Hezkou sváteční neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás pod mrakem a fouká. Modlím se, aby déšť ještě chvíli počkal.Po obědě potřebuji ještě pracovat venku.

      Vymazat
  4. Jaruško, úplně tě chápu ☺ Taky už jsem se práce na zahradě nemohla dočkat. Řekla bych, že to byl úplně absťák 😀
    Měj krásné Velikonoce, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Absťák jsem měla taky a zima ne a ne odejít. Doufám, že už bude jen dobře.

      Vymazat
  5. My jsme na zahrádce začali pracovat už letos. Manžel začal tím, že jsme společně vybrali dřevěný plot, který budeme muset letos vyměnit. Ono to chtělo už vloni, ale protože tam byly nějaké zdravotní problémy, tak jsme si říkali, že to snad ještě vydrží. No, vydrželo... Ale opravdu jen tak tak. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Máte to fakt moc pěkné. Já mám na jaře vždycky už takový absťáček a sháním, kde se dají koupit levné truhlíky a květináče a tyhle věci. A jakmile to jde, tak vylezu na zahradu a snažím se něco dělat. Někdy tedy většinou zbytečně brzy, ale zastavte mě?! To snad ani nejde. :-D

    OdpovědětVymazat