neděle 20. července 2014

Levandule není nikdy dost

Dnešní den byl obzvláště horký. Řekla bych, že ještě teplejší jak včera a hlavně bylo větší dusno. Z mého předsevzetí úklidu a úprav na chaloupce zbylo jen vyprání pračky, uvaření obědu a naházení nádobí do myčky. Na víc jsem se nezmohla. Tedy ještě něco udělala jsem si levandulovou limonádu. Návod jsem našla na blogu Lenky hrnčířky. Limonáda je fantastická, jen příště dám méně cukru a víc citronu. Nevadí, jedna dávka mi vystačila na celý den, neboť si ji ředím. S ledem je to výborné osvěžení v těchto vedrech. Dělala jsem s čerství levandule, ale dá se dělat i ze sušené. Při celodenním háčkování jsem udělala prostírky pod sklenice. Maličký dárek pro kamarádku. A když jsem šla domů s foťákem, tak jsem vyrušila koťata při hře na schovávanou, úžasná věc ta konev na zalévání:-))).
Přeji příjemné osvěžení a dobrou chuť. Rija

5 komentářů:

  1. Jaruško, krásně si užíváš léta a já se moc omlouvám, že jsem ještě nenapsala, ale moc času nyní na pc netrávím a spíše se mu snažím vyhýbat, ale určitě časem písnu. Pa a pěkné dny Věra♥

    OdpovědětVymazat
  2. Jsi šikulka Jaruš. Levandulovou jsem ještě nedělala, nějak mě neláká pití s vůní kytek:-))) Já spíš mátu, meduňku, zázvor a citron:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Levandulovou limonádu mám docela ráda, ale jsem u nás sama...
    Prostírky se ti moc povedly Rijo a doufám, že u vás trochu prší, u nás tedy ne!
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Jaruš,levandulovou limonádu jsem ještě nezkoušela,tak se určitě mrknu na návod.Podkafíčka jsou pěkná,taky bych si měla nějaké uháčkovat,protože mám čerstvě nalakovaný stůl.
    A MOC se mi líbí východy sluníčka z předchozího článku.

    OdpovědětVymazat
  5. Levandulová limonáda? To jsem ještě neslyšela, to jsou věci... :))

    OdpovědětVymazat