pátek 25. července 2014

Hvězdy

Přeji krásný pátek. Sama se divím, že ještě nespím. Byli jsme s manželem pozorovat hvězdy. Vydali jsme se kousek za vesnici do polí, kde nesvítí pouliční lampy, abychom se pokusili vyfotografovat hvězdnou oblohu. Udělalo se jasno a tak kromě Velkého vozu a Kasiopei byla krásně vidět Mléčná dráha, Střelec, Severní koruna s nejjasnější hvězdou Gemmou a nebo Letní trojúhelník s nejjasnějšími hvězdami Deneb, Vega a Altair. No prostě pohádka. Příště musíme vzít více baterií, protože se foťák moc rychle vybíjí, takže Mléčnou dráhu vyfotíme někdy příště. Pozorování hvězd mě pokaždé naprosto uchvátí, prostě pohádka. Rija
Kasiopea

Velký vůz

3 komentáře:

  1. To máš skvělé místo Jaruš, u nás takové neosvícené místo není .... a když vypnou kvůli nějaké opravě uliční lampy, tak naschvál je zataženo! :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera...taky jsme pozorovali....nad Severní korunou je krásný Herkules a v něm úžasná hvězdokupa, taktéž v souhvězdí Andromedy, Saturn se svým měsícem.....a už vím kde je Orel, hnedle kousek pod Labutí, a vedle Střelce Štír.......dneska budu pozorovat opět a dovídat se nové informace.

    Tak ať se daří.....měj se moc hezky...pherenis

    OdpovědětVymazat
  3. Musí být krásné, takhle pozorovat oblohu. Já se v tom vůbec nevyznám, nic nepoznám, ale moc se mi to líbí :-)

    OdpovědětVymazat