neděle 8. června 2014

Neděle

Krásný nedělní podvečer. Máme za sebou další letní den. Den jako malovaný. Miluji ranní procházky s Nelou. Hlavně kolem rybníka. Už jsme tam delší dobu nešly, takže jsme se dneska ráno vydaly k rybníku. U rybníku nás uvítal sedlák se selkou v novém oblečku. Hladina byla klidná, sem tam bylo slyšet šplouchnutí kapra nebo zakuňkání žáby, jinak bylo naprosté ticho. Kolem nás poletovaly vážky a vůbec nechtěly být za modelky. Nakonec se jedna nechala ukecat a postála. Dokonce roztáhla křídla. Pózovala jako kdyby byla na molu a já se mohla fotograficky vyřádit. Přestože bylo už dost teplo, tak na některých listech se udržely kapky. Vzduch voněl růžemi a jediné zvuky, které byly slyšet, bylo bzučení včel. Po odpolední siestě jsme se s manželem rozhodli, že se projedeme projet na kolech. Přestože bylo horko, tak foukal mírný větřík a jelo se moc příjemně. Zkusili jsme ulovit jednu kešku, ale nedařilo se nám. Ujeli jsme nějakých 23 km a kdybychom nemuseli ráno do práce, tak jedeme ještě dál, ale pro dnešek stačilo. Po večeři jsme ještě poseděli v pergole. Naše bílá modelka se kupodivu nechala vyfotit a nechala na pokoji i ptactvo, tak jsem se mohla pokusit zachytit jejich poskakování v trávě. No a protože měsíc je už velmi brzy na obloze, zvedla jsem hlavu, abych si ho prohlédla. Nad hlavou mi proletělo letadlo a zachvíli to vypadalo, že všechno co létá si nad našimi hlavami dalo sraz. Kousek nad střechou proletěl balón a zachvíli nad zahradou začaly kroužit tři rogala. Vzájemně jsme si zamávali s rogalisty a zachvíli zmizeli z obzoru. Nad zahradou se rozléhalo opět ticho. Doufám, že jste měli také krásnou neděli a načerpali jste síly na další pracovní týden. Mějte se krásně a děkuji za návštěvy. Rija













8 komentářů:

  1. Jaruš koukám, vám tam toho lítá:-)))
    Pěkně je u vás:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Modelka je fotogenická,já mám doma také boloňačku a také shodou okolností Nelinku,také jsem jí v sobotu ostříhala úplně na kraťoučko,nechce se totiž nechat česat a tak to již dělám tak,že srst nechám růst bez česání,a když je už hodně zarostlá a samozřejmě samý "cucek",tak jí oberu a je zas na chvíli klid.Teď zase vypadá jako štěňátko,i když je jí už 7,5 roku.A jak to máte s Nelinkou Vy?Je to také taková trošku hysterka při česání,nebo drží?Hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani to je náhoda. Naše Nelinka má pět. Ze začátku se nechtěla česat, ale teď už je to celkem v pohodě. Samozřejmě má také své dny. Já ji stříhám tak co tři měsíce a daří se mi udržet ji bez cucků. Sem tam se něco objeví na packách. Jsme hodně venku a všimla jsem si, že je ji s krátkým kožíškem lépe. Díky za návštěvu.

      Vymazat
  3. Nádherné fotky! Ostatně jako vždy :-) Nelinka je pěkná modelína :-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Jaruš krásné fotky a Pálavské kopse nádhera :))) srdce mi tu u moře poskočilo...krásný den...Šárka

    OdpovědětVymazat
  5. Šárko díky. Ty jsi taky z Moravy viď. Zdravím k moři.

    OdpovědětVymazat