sobota 8. února 2014

Zajímavé dekorace

Každý týden se těším na pátek odpoledne, kdy zabalíme, nakoupíme a vyrazíme na chaloupku. Nela ta řádí jak pominutá a není k uklidnění dokud nesedí v autě. Pokaždé se těším na ty naše chlupaté kočičí holky, jestli na nás budou čekat. Micka od té doby co se vrátila z toulek domů, je umazlená jako do teď nikdy nebyla. Včera zrovna tak. Micka na nás čekala na okně a Šmudlinka se toulala na zahradě. Celou dobu co jsme se vybalovali, se nám pletly po nohami a čekaly až dostanou dobrotu. Po roztopení krbu nastává velké hromadné mazlení a olizování všech holek dohromady. Nejoblíbenější místo je křeslo. Kočky se na něm rozvalí a Nela se k nim přitiskne. Je parádní kočky pozorovat jak si to užívají a krásně předou. Někdy jim to vydrží i dvě hodiny a pak seskočí a čekají u dveří až je pustím ven. Včera večer jsem našla na zemi shozený truhlík. Původně jsem si myslela, že ho shodil vítr. Dopoledne jsem na okně našla novou dekoraci. Teprve až pak mi došlo, že truhlík shodila kočka. Od rána se na okno opírá sluníčko, které už krásně hřeje a celý parapet je krásně teplý a tak místo truhlíku mi parapet zdobí kočka. Sluníčko nás vylákalo ven a všechny si to užívaly. Šmudlina dorůstá do věku, kdy začíná zkoumat okolí. Nejvíc ji láká dřevěný sloupek a pokouší se vyškrábat na střechu. Jestli bude jako Zrzek, tak můžu brzy čekat, že na mě bude skákat ze střechy. U takových pohodových víkendů si krásně odpočinu a načerpám síly na další týden. Doufám, že sluníčka bude postupně přibývat a zima nás letos mine. I vám přeji pohodový víkend. Rija





8 komentářů:

  1. život s kočkama je super, taky mě ty naše vždycky něčím překvapí

    OdpovědětVymazat
  2. Chytrá kočka, ví jak si udělat místo:-))

    OdpovědětVymazat
  3. krásné fotky, Eliška kočky miluje.

    OdpovědětVymazat
  4. Jj, kočky jsou prostě nejlepší :-) teď jsem dělala nějaké letáky na nové služby, které poskytujeme, a co myslíte, že se na každej propašovalo? Ano - kočičky :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Je od Tebe nezodpovědné na takový krásný slunný parapet dát nějaký pitomý truhlík na kytky! :-))))
    Kočičky tam jsou přes týden samy? Mají se kam schovat a co papkat? Jak Tě znám, tak ano, jenom mě to zajímá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo kočičky jsou tady celý týden sami a nejdříve měly jeden domeček a jestli to tak bude pokračovat, tak zachvíli budou mít malou vesničku. A na žrádlo mají dávkovač. Micka tady už bude tři roky.

      Vymazat
    2. Tomu říkám servis :-) Kočičí vesnička :-)))

      Vymazat
  6. To je moc milé, na chalupě si zjevně užívají lidé i zvířátka :o)
    Moc zdravím Rijo!
    Helena

    OdpovědětVymazat