úterý 1. ledna 2013

Poslední vycházka ve starém roce

A už tu máme Nový rok. U nás se říká: "Jak na Nový rok, tak po celý rok." Tak zatím nevím, ráno se mi nechtělo vstávat (to by se mi moc nelíbilo, celý rok mít problém se vstáváním) a počasí taky nic moc. Po krásných slunečných dnech, máme dneska pošmourno a mrazivo. To by taky nebylo dobré po celý rok mít jen pošmourné dny. Naštěstí jsou to jen řeči a nadcházející dny budou jen takové jaké si je uděláme. Ale k obědu dělám pro jistotu tradičně čočku na kyselo, aby se nás držely peníze. Dneska musím zabalit, aby zítra chlapi věděli, co odvézt a já k večeru pojedu zase na byt, protože zítra už jdu zase do práce. No nedá se nic dělat. Ale ještě než zase začne ten kolotoč všedních dní, ještě si trošku zavzpomínáme. Včera byl nádherný den a sluníčko krásně svítilo, tak jsme se vydali s manželem na procházku s Nelou. A protože bylo docela hezky, řekli jsme si, že obejdeme vesnici, ať se pořádně provětráme. Vůbec mě nepřekvapilo, že s námi vyšla i Betynka. Říkala jsem si, že se po pár krocích otočí a půjde, ale ona s námi šla až na kraj vesnice. Pak alejí dál do polí a nebýt krásného velkého koně v ohradě, tak s námi šla snad celou procházku. To velké zvíře ji tak vyděsilo, že prchla do polí. Ještě nikdy nebyla tak daleko od chalupy a tak jsem se bála, aby se neztratila. Nela byla jak utržená a lítala volně po polích, taky po chvíli vypadala jak čuně. Ohradu neustále okukovala a očuchávala a nebýt toho, že jsem jí říkala nesmíš, tak snad vběhne do ohrady. Cestou z prácházky se mi naskytl úžasný pohled. Před domem jsme měli keř obsypaný ptáčky, co k nám lítají do krmítka.Vypadal jak kdyby rozkvetl. Krásně jsme se vyvětrali, ale když jsme přišli domů Betynka ještě doma nebyla. Bála jsem se, že se ztratila, ale holka šikovná zachvíli doběhla, taky špinavá jak čuně, jak běžela přes pole domů. Nabaštila se a lehla na střechu domečku a až do večera spala. A Nela? Tu jsem musela umýt a pak skočila do pelíšku a taky spala jak mrtvá. Chudinka se musela posilnit na ten nový rok. Nad naší střechou se protínaly hned tři ohňostroje až nám duněla celá chalupa. Takže mi ležela schoulená v klíně. Nevím co na tom všichni vidí, chudák zvířata. Naštěstí byl brzy konec a my si mohly zase užívat klidného a spokojeného večera. Tak vykročte do toho nového roku tou správnou nohou a ať se vám jen daří. Rija
Co se stalo s tou vodou?
Bety jaktože se netopíš?

No není to žádná legrace stát, když mi kloužou pacičky




No tak jdeme jdeme, moc se couráte

Jdeme jdeme



 Šla kočička brázdou, měla kapsičku prázdnou. Nebo ta písnička byla jinak?



Čmuchám, čmuchám koníka




6 komentářů:

  1. Krásná vycházka! Pokaždé, když vidím Nely, tak si myslím, že je to Adélka :-)Holky mají i podobné kšírky.
    Také jsem dnes dlouho vyspávala a po odbídku jsem s Adélčou vyrazila na naší první letošní vycházku. A teď jdu šít. Nevadilo by mi, kdyby takto probíhal celý rok :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Betynka je úžasná! A písnička je - Šla Betynka brázdou, měla tlamku prázdnou! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. U nás se taky psi schovávali. Ani ven jít nechtěli. Takže je fakt, co lidé z petard mají.

    OdpovědětVymazat
  4. Rijuško, moc ti děkuji za přání k novému roku u nás na blogu...já tě pořád nějak míjím, tak teď už jsem si tě uložila do oblíbených a nebudou mi už tvé příspěvky unikat:-). Do nového roku bych ti taky ráda popřála jen to nejlepší...máš pravdu, ten rok bude takový, jaký si jej uděláme...tak ať je příjemný a rádi na něj vzpomínáme:-). Vaše procházka vypadá moc pěkně, měli jste krásné počasí...Naše zvířata se naštěstí petard nebojí, takže jsme si silvestr s ohňostroji užívali naplno, Lukáš je má moc rád:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Rijko nádherně jste si ten první den v letošním Novém roce užili a fotečky jsou krásné.Můj pejsánek také trpěl schovával se nám pod postel :o( Měj se krásně Martina :o)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezké obrázky. Se zvířátky je legrace.

    OdpovědětVymazat