neděle 27. ledna 2013

Pohodový víkend

Opět tu máme neděli, venku mrzne až praští, my jsme se předchvílí vrátili celí promrzlí s procházky, tak sedíme u krbu a pijeme čaj. Užíváme si ještě posledních pár hodin na chaloupce, než odjedeme domů. I když víkend utekl moc rychle, stejně jsem si ho užila. Napůl pracovně, napůl odpočinkově. Včera jsme si užily s Nelou báječnou procházku k zamrzlému rybníku. Svítilo sluníčko a venku bylo moc krásně. Konečně jsem taky odstrojila stromeček a pošoupala nábytkem. Upravila dekorace. Nostalgicky jsem si zavzpomínala. Moje maminka si dělala pořádky a z krabice na ni vypadl můj nábyteček, který jsem dostala ve druhé třídě k vánocům. Zavzpomínala jsem si a pokochala. Překvapilo mě, jak je zachovalý. Dneska jsem dělala jen jednoduchý oběd, řízky a šťouchané brambory a ke kávě jsem upekla bábovku. Venku klasika posledních dní, mrzne až praští, pošmourno a ještě začalo opět sněžit. Rychle jsme se oblékli a i s manželem se šli projít. Využili jsme dlouhodobých mrazů a prošli se po hladině zamrzlého rybníka na malý ostrůvek. Je to jediná doba, kdy se dá krásně dojít na ostrůvek. Nela využila vodní hladinu k spriterskému výkonu a hrozně se jí líbilo, když se na zapadaném rybníku rozjížděly packy. Řádila jak malé torpédo, které po návratu domů padlo na gauči a usnulo jak špalek. Občas ze spaní vyštěkne, asi z těch dojmů. Největší legraci snad měla z toho, když na ní ten sníh přimrzal. Kdyby chtěla aspoň kabátek, ale ani omylem. Jdu odmést sníh a zabalit a zachvíli vyrážíme. Krásný zbytek neděle a příjemný pracovní týden, má se oteplit, tak doufám, že příští víkend nebudeme plavat. Rija
Ten sníh tak krásně voní


Rybník je zajímavý v každé roční době

Tak už nefoť a konečně rozkroj tu bábovku

Čas nezastavíš, kuchyňce je už 34 let


Dneska nikam nejdu

No tak přidej ať už  jsme tam






Nerušit spím

5 komentářů:

  1. To sluníčko vám závidím! Já už ani nevím, co je to slunce!

    OdpovědětVymazat
  2. :-) doufám, že chlupaté torpédo dostalo taky kousínek bábovky! :-) Nelinka je hodná, že může chodit bez vodítka. Tu naší potvoru už nikdy nepustím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, kousíček dostala. Nela chodí bez vodítka jen na chalupě, ve městě ji nepouštím, tedy kromě posledního večerního venčení za domem, to chodíme taky bez vodítka.

      Vymazat
  3. Ta kuchyňka, na to kolik je jí let, je úžasná! A prima procházka! Sluníčko bych si také moc přála, tak pošli k nám aspoň jeden sluneční paprsek ♥♥♥
    evice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evičko, mě to překvapilo také, ale co si pamatuji, tak jsem byla na hračky dost opatrná. Sluníčko už nepošlu, neb bylo jen v sobotu a už zase není, ale třebas výjde až dojde ta obleva.

      Vymazat