sobota 3. ledna 2015

Lednová procházka

Včera dopoledne teploměr vystoupal nad nulu a vyšlo sluníčko. Udělal se krásný zimní den, těšila jsem se jak vyrazím s Nelou po obědě na procházku. Jenže než jsem uvařila oběd, bylo sluníčko pryč a venku začalo pršet. Pršelo celé odpoledne, až do večera. Skoro všechen sníh roztál. Naštěstí večer bylo příjemně, tak jsme se šly projít po tmě, naštěstí je vesnička krásně osvětlená. Naštěstí dneska ráno sluníčko opět vysvitlo. Po snídani jsme se vydali koupit nový sporák a byli jsme úspěšní. Už je nainstalovaný a zítra otestuji troubu. Naštěstí nám zbyla ze včerejška svíčková, takže jsme šly na procházku raději před obědem, aby nám sluníčko opět neuteklo za mraky. Vzala jsem si foťák a zdokumentovala pár krásně opravených domů. Pomaličku ubývá starých, rozpadajících se domů a přibývá krásných domků. I naše chaloupka by potřebovala z ulice zvelebit. Taky jsem při našich procházkách vesnicí viděla krásné vánoční dekorace. Na příští rok se budou hodit, už je mám poznačené v deníčku. Naštěstí počasí vydrželo do odpoledne, takže jsme se byly projít ještě odpoledne a ještě jednou nás procházka čeká za tmy. Užijte si krásnou a pohodovou neděli. Já jdu konečně zasednout k šicímu stroji, abych byla co nejdříve hotová. Rija





6 komentářů:

  1. Krasna prochazka ,domky krasne opravene, ten dreveny stromek je vyborny napad.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to prima, když se citlivě zrekonstruje starší domek .P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takových domků je tady víc a ve vedlejší vesnici je jich mnohem víc. V létě nafotím.

      Vymazat
  3. Rijko, pousmála jsem se nad tím, kolikrát jsi v článku použila slovo "naštěstí" :-). Teda vy toho štěstíčka musíte mít, a to je správný. :-) :-)
    Moc se mi líbí stromeček udělaný z palety, krásný a originální nápad, to jsem jsem nikde neviděla. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, já si toho ani nevšimla. Ale ani nevíš, kolik jsme měli štěstí se sporákem. Měl problém s elektřinou a mohli jsme vyhořet, takže slovíčko naštěstí opravdu sedí. Já ten stromek viděla někde na netu, ale tyhle jsem si musela uložit na příští vánoce.

      Vymazat