neděle 14. dubna 2013

Jaro nebo léto?

Máme za sebou první letošní víkend o kterém můžeme říct, že byl konečně pořádně teplý a slunečný. Během dvou dnů vypadám jak náčelník Apačů. Dneska už jsem po zahradě běhala v tričku a kraťasích. Škoda, že nám nefunguje teploměr, podle teploměru v autě, bylo ve stínu 20 stupňů. Není nad snídani na zahrádce za zpěvu ptáků. Celý víkend jsme byli venku, dělali jsme nové záhonky a upravovali stávající. Mám ostříhané růže a levandule. Největšími pomocníky byly naše zvířecí slečny. Přestože vypadaly že spí, přesunovaly se po zahradě, aby byly v neustále v naší blízkosti. Ovšem nejvíce mi dávaly na jevo, že se zbytečně namáhám osazováním truhlíků, když už mám truhlíky vlastně osázené. Překvapilo mě kolik mám na zahrádce fialek. Už si vystačím s fialkami z vlastní zahrádky. Krásně voní a jsou všude. Rozkvetly koniklece i petrklíče. Macešky se plevelí do trávníku a vykvetla i ladoňka, co mi loni darovala kamarádka. Před odjezdem jsme si udělali ještě povinnou procházku k rybníku. Byl tak báječný den, že ještě večer se dalo sedět v tričku a tak jsme odjezd prodlužovali na co nejpozdější dobu. Zachvíli začneme odjíždět opět až v pondělí ráno. I přestože jsem utahaná, zničená a ruce začínají připomínat stoletou stařenu, jsem naprosto spokojená. Přesně na tohle jsem se už moc těšila. Nezbývá než se těšit na příští víkend. Rija





Nejdříve pořádná snídaně

pak pravidelná procházka

Neboj, kolíčky ti pohlídám....

Nejlepší postýlka.....

takové květiny nikdo nemá...

ve stínu prádla.........


truhlíky jsou nejlepší pro odpočinek



12 komentářů:

  1. Je krasne videt ze u vas to jaro konecne zacalo a vsechno zacina kvect.Doufam ze pristi vikend bude zase hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eli příští víkend se má ochladit, tak jsem ráda, že jsem stihla aspoň něco a budu doufat, že nebude pršet, abych dokončila aspoň první jarní práce.

      Vymazat
  2. Krásná zahrádka.... a kočičky v truhlíkách opravdu nemám:-)))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasné fotky :-) Květníky jsi evidentně ani osazovat nemusela :-))) Holkám to tam moc sluší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, naštěstí ty které si vybrala k odpolednímu spánku osázené nejsou. Zkouším jestli z vysemeněných semínek vyrostou mladé rostlinky.

      Vymazat
  4. Jak je sluníčko hnedle je lépe:-)Krásné fotky!Moc zdravím.Věra

    OdpovědětVymazat
  5. Jéje, Tys už lítala v kraťasech... a mě zas skolila viroza, takže jsem s kapesníkem u nosu a teplým čajem v ruce jen zamračeně koukala z balkonu na děti, které si to s tatínkem šupajdily na hřiště. Muselo být u vás opravdu krásně, fotky mluví za vše. Papa, L.

    OdpovědětVymazat
  6. Leni to je mi líto. Tentokrát se nám vůbec nechtělo domů. Doufám, že ochlazení nebude moc velké a o víkendu budu moc být aspoň venku. Brzy se uzdrav.

    OdpovědětVymazat
  7. Konečně máme jaro! Nejvíce se mi líbí kočičky v truhlíkách - máš dobře zasazeno! :-)))

    OdpovědětVymazat