neděle 17. února 2013

Jihlavské zastaveníčko

Opět tu máme neděli večer. Další týden skončil. U nás byli jarní prázdniny a manžel se synem trávili prázdniny na chaloupce. V pondělí a úterý jsem byla v práci a od středy jsem měla v plánu odpočívat. Protože manžel pracoval, tak jsem se rozhodla první den dovolené udělat výletní. Naštěstí dneska není problém sednout na nějaký dopravní prostředek a vyrazit. Tentokrát byla mým cílem Jihlava. Využila jsem služeb Student agency. Cestou jsem se kochala pohledem z okna. Máme opravdu krásnou zem. Všechno kolem bylo zasypáno sněhem a přestože byl opar, krajina kolem působila tak krásně uklidňujícím pocitem.  Za poslední rok a něco jsem v Jihlavě byla dvakrát a nějak jsem se do toho města zamilovala. Měla jsem štěstí na výbornou průvodkyni. Prošly jsme si historická místa a počasí nám také přálo. Všude chumelilo a v Jihlavě začalo poletovat něco málo až odpoledne. Vyšly jsme na věž a rozhlédly se po okolí. Prošly jsme se uličkami, zašly do chrámu Nanebevzetí pany Marie. Zvu vás tedy na malou procházku Jihlavou. Jen co se oteplí mám v plánu další návštěvu a tentokrát bych ráda navštívila zoologickou zahradu. Příjemnou procházku Rija









5 komentářů:

  1. Dobrý večer,díky za krásné fotky.Už je to téměř 30 let,co jsem byla v Jihlavě na vojenské přísaze mého budoucího muže.Moc se mi tam při mých krátkých návštěvách líbilo. Ráda bych se tam znovu podívala,tak možná příští jubilejní rok?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za milý komentář. Jihlava je krásná a kousek od Jihlavy pocházel můj dědeček, tak možná ta láska. Přeji Vám, ať se do Jihlavy brzy dostanete.

      Vymazat
  2. Krásné obrázky Jihlavy. Já jí moc neznám, pouze jsme tam leželi v nemocnici :-) Tudíž vzpomínky máme jenom ty nejlepší! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. V Jihlavě jsem nikdy nebyla, jen můj muž byl asi před 25 lety na vojenském cvičení v Jihlavě!

    OdpovědětVymazat