pondělí 31. prosince 2012

Poslední den v roce

Dneska jsem desátý den doma. Ani se mi nechce věřit, že jsem doma tolik dní. Hrozně rychle ten čas běží. První dny utíkaly snad astromickou rychlostí a než jsme se nadáli bylo po Vánocích a do nového roku nám zbývá jen pár hodin. Chvíli jsem přemýšlela, co jsem vlastně v posledních dnech dělala. Relaxovala, odpočívala, procházkovala s Nelinkou a taky pozorovala ptáčky v krmítku. Je to mnohem zajímavější jak televize. Než jsme si pořídili krmítko, neměla jsem ani ponětí o tom kolik druhů ptáků u nás žije. Že tady máme sýkorky modřinky a koňadry jsem věděla, vím i o dalších. Ale třebas takový zvonek zelený nebo  pěnkava jikavec mi do dnešních dní zůstali utajeny. Jen ty fotky jsou trošku mázlé, protože je docela složité fotit, schovaná za rohem a držet v rukách foťák, tak aby se mi neklepaly ruce. Zřejmě budu mít nového koníčka - poznávání našich ptáků. Nejspíš si budu muset pořídit nějakou encyklopedii ptáků, rostlin, stromů a tak podobně. Mám velké mezery ve vzdělání. No a abych ten poslední den nepsala jen o zvířatech, tak sem dám ještě ukázku jediných ozdob, které se mi podařilo vytvořit na letošní Vánoce. No jasně není se čím chlubit, ale aspoň něco přibylo na našem stromečku. Jednou snad bude celý z ozdob, které si vytvořím sama. A protože venku sluní svítíčko, tak se utíkáme s Nelinkou a kočkami vyvenčit a dýchat trošku mrazivého vzduchu. Užívejte krásný poslední den v roce. Rija






3 komentáře:

  1. Jaru, krásné krmítko!!! je to zajímavější než televize. Copak vám tam lítá za ptáčky? Terezka se zrovna učí na zkoušku poznávačku ptáků, ryb a brouků, je to zajímavé. V tomto mám moc velké mezery, poznám akorát sýkorku (koňadru?).
    Klidný Silvestr a úspěšný rok 2013

    OdpovědětVymazat
  2. Danuško jo koňadra lítá asi nejvíce, pak se tam mihla sýkora modřinka a ještě zmiňovaná pěnkava jikovec je na první fotce. Zvonek dneska nepřiletěl. Zkusím mrknout na starší fotky. Dneska tady od rána nějaký pitomec střílí a tak se ptáci bojí. I tobě přeji úspěšný celý nový rok.

    OdpovědětVymazat
  3. Jaruško, máš krásnou televizi v krmítku, závidím Ti jí. :-) Ozdobičky jsou nádherné, nevím, jak jsi dala okolo ten kovový rámeček. Žes nic nedělala? Odpočívat se musí, jinak člověk není v pohodě. Do nového ruku Ti přeji kromě zdravíčka mnoho odpočinkových chvil! :-)

    OdpovědětVymazat