neděle 19. srpna 2012

Na kolech územím bílých labutí

Máme za sebou další tropický den. Kafíčko pod pergolou bylo příjemné, ale jinak se nedalo nic moc dělat. Proto jsme po obědě s manželem opět sedli na kolo a vyrazili do míst, která se nám tady v okolí nejvíce líbí. Je to cesta podél řeky Dyje místy, kde je vytvořena krásná delta plná vodního ptactva a postupně se dojede až do Pasohlávek do kempu. Nejraději jezdím deltou podél Dyje na jaře, kdy je tam nejkrásněji. Momentálně jsou u nás na Moravě šílená sucha, která trvají už pár měsíců a tak je v řece velmi málo vody. Delta je prorostlá zelení a na pohled vypadá, že je plná malých ostrůvků. Při pohledu na vodu máte pocit, že stojí. Vůbec není vidět proud. Je plná krásných vodních ptáků a tak cestou jsme poslouchali ptačí štěbetání. Ještě jsem se pořádně nepokochala štěbetajícím se ptactvem, když se nám naskytl pohled na labutí králoství. Tolik labutí na jednom místě jsem snad nikdy neviděla. Některé pluly s grácií sobě vlastní pomaličku řekou, jiné vyzobávaly zelený žabinec, kterého je v těch místech řeka plná. Stáli jsme tam v němém úžasu a pozorovali ty nádherné ptáky, jak v kouzelném klidu plují vodou. Další cesta už proběhla normálně, jen v Pasohlávkách jsem pozorovala vrcholky Pálavy. Přestože nás ovíval cestou větřík, byli jsme tak žízniví, že půllitru limonády v nás jen zasyčelo a druhý zmizel také během chvilky. Cesta nám příjemně ubíhala, že se nám doma ani nechtělo věřit, že máme najeto opět 30 km. Řekla bych, že budu zničená, ale já byla tak plná, těch úžasných dojmů, že jsem během chvilky připravila výbornou mňamku a moc jsme si pochutnali. A aby nám lépe vytrávilo, udělali jsme si s Nelinkou ještě okruh kolem vesnice. Za chvíli se chystám do peří a zítra ráno vyrážíme na poslední výlet těchto prázdnin. Vzala jsem si dovolenou a doufám, že se někde cestou neuvaříme. Přeji vám příjemný začátek týdne Rija













6 komentářů:

  1. Dalsi krasna projizdka i dyz zizniva,okolo Dyje by se krasne fotilo ptactvo.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkný výlet, jak jsi mohla zvládnout takovou štreku v tom vedru? Jsem zvědavá, kam pojedete dneska, má být 37 stupňů, tak se neuvař!

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný výlet! Ti ptáci jsou úžasní! Pohodové dny přeju! Adriana

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné fotečky, je vidět, že výlet jste si jaksepatří užili!
    Krásné dny a spoustu ujetých km! Pa Maru

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den :-) Musel to být krásný výlet. Sám vzpomínám, jak jsme letos vyrazili na kolech kolem Nových mlýnů a ve Strachotíně v Boudě (fajn hospoda) jsme to zapíchli na citronovou Zonku :-) kdepak pívo, limonáda byla super vzpruha a nechápu, jak mohla chutnat lépe než pivo. No nejhorší zkušenost byla ale s dopravou kol až z Bruntálu. Nosič kol byl sestaven dle návodu a podle toho vypadala jeho schopnost udržet kola při jízdě :-D nakonec jsme si to kupili tady a uplně nové a jako dobrý no. Už to jde, možná se příště vyhecujem a zkusíme pokořit i Dívčí hrady :-)

    OdpovědětVymazat