neděle 13. května 2018

Květen na zahradě

Měsíc utekl jako voda a máme tady nejkrásnější období. Letos bych řekla, že po dlouhé zimě se květiny rozhodly, že vykvetou všechny najednou. Letní teploty zamotaly hlavy všem rostlinám a momentálně kvetou květiny, které běžně spolu u nás nekvetou. Obvykle touto dobou rozkvétají konvalinky, letos už jsou pryč. Momentálně kvetou kopretiny, kosatce, mavuň, růže, klematis. Začaly dozrávat jahody a třešně. Prostě takový malý blázinec. Jen škoda, že neprší. Spadnou dvě kapky a je po parádě. Takže každý den lítám s hadicí a konvemi a snažím se udržet tu nádheru při životě. Jsem ráda, že jsem zvládla dodělat nové záhony. Minulý týden jsem tvrdila, že končím a stačí, ale přeci jen potřebuji ještě kousek místa na pár zajímavých rostlin. Nemůžu za to, že objevuji pořád něco, co se mi líbí. Trošku toho kvetení dám i sem, abych zachytila jen nepatrný okamžik přírody. Ten čas tak neskutečně rychle letí. Mějte prima dny. Rija



















5 komentářů:

  1. Ano, je to tak jak píšeš. Kvete najednou pospolu to, co obvykle ne. Hodně jarní květena vzala rychle za své, protože až tolik tepla jí moc nesvědčilo. U nás minulý týden jeden den zapršelo trochu víc, takže se vše osvěžilo, ale nijak do hloubky voda nepřišla. Takže také zalévám.
    Krásně máš na zahradce vše rozkvetlé.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, letos je to opravdu v té přítodě trochu poblázněné. A koukám, že jste s kvetením alespoň o 14 dní napřed. Prostě krásná a slunná jižní Morava, viď?!! :)
    Měj se báječně, Petra

    OdpovědětVymazat