pátek 29. července 2016

Ježčí rodinka

Pár dní nás v noci budily divné zvuky. Nejdříve jsem si myslela, že kočky dělají kraviny. Další den jsem si říkala, že jsou ty kočky nějaké divné, když blbnou na stejném místě. Ráno jsem pokaždé našemu kočičímu miminku nadávala, že je čunče, že nechodí na písek. Teprve po pár dnech mi došlo, že každý večer máme návštěvu jiných zvířátek. Náhodou jsem viděla ježka jak ujídá kočkám granule. Z jednoho ježka se vyklubala celá ježčí rodinka. Přistihla jsem dva vetřelce u misky kočičích granulí, třetího mnohem menšího vetřelce mi ukázalo právě naše hyperaktivní kotě. Máme tady celou ježčí rodinku. Chodí k nám každý večer a celou noc nám dupou a funí pod okny ložnice. I to patří ke krásám vesnice. Manžel spí celou noc jak zabitý a já přestože mám lehké spaní, tak mi dupání ježků a ranní zpěv ptáků připomíná dětství. Je úžasné pozorovat soužití koček, ježků a dalších zvířat u nás na dvorku. O tuto romantiku bychom ve městě přišli. Rija






10 komentářů:

  1. Ti jsou krásní! A krásně drzí :-) ALe proč se dobře nenajíst, když jim to kočky dovolí. Měj krásné léto, Ivana

    OdpovědětVymazat
  2. U nás to je podobné, taky večer u kočičí misky svačí ježci. Je to nádhera :-)
    Pavel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není nad hezkou podívanou. Mám tyto chvíle moc ráda.

      Vymazat
  3. To je krásné! Nenapadlo by mě, že jim chutnají granule. Asi by mě taky budili, mám rovněž lehké spaní. Krásné dny. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím co v těch granulích je, ale když jsme měli domeček níž, tak si dokázali vlézt i tam. Museli jsme ho kočkám zvednout.

      Vymazat
  4. Ahoj Jaruško. Moje maminka poskytuje azyl ježkům na zimu. Veterinář jí poradil právě ty kočičí granule. Prospívají jim a jak je vidět, moc jim chutná. Přeju hezké letní dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nadi už přemýšlím, že jim najdu nějaké místo, kam jim budu granule sypat, ale kousek dál od domu, abych nemusela každé ráno vymetat chodníčky :-))).

      Vymazat
  5. To je nádherný! :-) Ježci k vám chodí užírat :-) Musí být opravdu paráda pozorovat všechna ta zvířátka...

    OdpovědětVymazat
  6. Viděla jsem na zahradě ježka, tak jsem začala večer plnit misku, druhou na vodu a ráno je to úplně prázdné. Ale nevím, kdo to všechno sežere. Není možné, tam nějaké to zvířátko vidět. Ráda bych, aby to bylo pro toho ježka. Už to trvá týden.

    OdpovědětVymazat