sobota 2. ledna 2016

Mrazivá procházka

Zdravím vás a přeji nádherný zimní den. Venku mrzne až praští a už druhý den máme po ránu pocukrováno. Poprašek moc dlouho nevydrží, ale probuzení je to kouzelné. Měli jsme v plánu zahájit nový rok výšlapem na Pálavu. Nakonec jsme to včera vzdali. Nejspíš nás zmohla únava z částečně probdělé noci. Jak stárneme chodíme spávat čím dál dřív, někdy i se slepicemi :-)). Dneska jsme překonali lenost a vyjeli jsme. Nakonec to nebyla Pálava, ale jen Svatý kopeček nad Mikulovem, ale přešli jsme ho celý a zavzpomínali na dobu, kdy jsme v Mikulově bydleli a já chodila na kopeček venčit maličkatou Nelu. Nad krajinou se snášel mlhavý, mrazivý opar, ale i tak se vycházka podařila. Před třemi lety byly kapličky na Křížové cestě opraveny, takže jsme si konečně prohlédli opravené sochy i malby. Kdyby na vrcholu tolik nefučelo, byla by vycházka mnohem hezčí. Ale krásně nás vítr vyfoukal. Hned se cítím mnohem lépe. Doma jsme si uvařili horkou kávu a prý když jsme rozhýbaní, tak si dáme ještě pár kilásků na rotopedu. Přiznám se vám, že bych se za normálních okolností asi nedonutila šlapat, ale mám doma úplného nadšence a díky němu šlapu taky. Takže sportu zdar a jdu na to. Rija



















4 komentáře:

  1. Jaruš,vzpomněla jsem si tady na náš výlet do Mikulova a výšlap na Svatý kopeček.Muž byl nedávno s děckama na výletě v Zaječí...ukazoval jim,kde pracoval a já mám ještě slíbený výšlap na pálavu a na nějakou zříceninu.
    No a rotoped jsem taky oprášila,i když každý den se přinutit,to je něco.Potřebuju si ale zlepšit fyzičku a taky malinko zhubnout.
    Moc zdravím!

    OdpovědětVymazat
  2. Ta zima a chlad z těch fotek vyloženě na mne dýchá!

    OdpovědětVymazat
  3. Rijo připomněla jsi mi loňskou dovolenou na kole. Já raději Svatý kopeček objela, ale někteří šlapali až nahoru.
    Obdivuji tě, že ještě zvládneš rotoped, to já bych už lenošila.

    OdpovědětVymazat
  4. Rijo připomněla jsi mi loňskou dovolenou na kole. Já raději Svatý kopeček objela, ale někteří šlapali až nahoru.
    Obdivuji tě, že ještě zvládneš rotoped, to já bych už lenošila.

    OdpovědětVymazat