středa 16. ledna 2019

Nela

Vzpomínám si na dobu před deseti lety. Vybavuji si ten den úplně živě, jako by to bylo dnes. Kamarádka mi skoro v přímém přenosu posílala fotky, jak její fenka rodila štěňátka. Narodily se tři krásné bílé kuličky. Byly maličké a nádherné. Už chvíli jsem si pohrávala s myšlenkou, pořídit sobě i dětem nějakého mazlíka, jenže jsem měla strach, že se nebudu umět o něj postarat. Nakonec jsem si dodala odvahy (za podpory houfu virtuálních kamarádek) a zamluvila si jednu malou kuličku. Když jsem si Nelinku přivezla domů, byla o něco málo větší než její první plyšová hračka. Během několika málo dní vzaly za své všechna předsevzetí, co smí, či nesmí, kam smí a kam nesmí a hlavně, že nikdy nebude spát v posteli. Dnes jsem nervózní, když necítím její packy zabořené do mých žeber, případně její zadek pod mou hlavou. Brzy jsme si na nového člena rodiny zvykly a dnes je to náš veliký mazlík. Když přijdeme domů, máme vítací rituál. Manžel si snad ani neumí představit den, kdy by nebyl celý oslintán, protože ho potvůrka miluje za všech nejvíc. Život bez ní si už neumím představit. Dnes už mi stačí, když se na mě podívá a přesně vím, co chce. Poznám, kdy ji něco bolí, kdy je unavená i veselá. Tajně jí říkám, že je to moje antidepresivum. Nelinko k tvým krásným desátým narozeninám hodně zdraví a ještě mnoho krásných let v tvé společnosti. Nelinko moc ti děkujeme, za to co nám dáváš. Rija
První léto


Přidat popisek





12 komentářů:

  1. :-). Tak ať si to spolu ještě dlouho užíváte

    OdpovědětVymazat
  2. Nelinko, všechno nejlepší!! Ať se daří a zdravíčko ať slouží :)
    Petra

    OdpovědětVymazat
  3. Nelinka je bišonek jako můj Charlíček? Přeji jí krásné narozeniny, hodně dalších společných let Vám všem a posílám jí veliké pohlazení! Jen mám otázku, jak čistíte očička Nelince? Charlinek má denně veliké ospalky a až zrzavé fleky pod očima, máte s tím také problém? Moc děkuji za odpověd Marcela a Charlie

    OdpovědětVymazat
  4. I já si to pamatuju, to bylo ještě na selském, viď?? Jen mě šokovalo, že to už 10 let.. Já sama mám dvě kočky, tak vím, jak to soužití a souznění funguje. Díkybohu za to. Tak ať je vám spolu pořád tak hezky. Lenka kočka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, bylo to na selském. Ty jsi tam chodila? Bohužel už je to deset let. Jsem ráda, že jsem našla odvahu si Nelinku pořídit.

      Vymazat
    2. Ano, myslím, že na všechny varianty.. Přispívala jsem ale málo, a spíš v posledních letech před migrací na MS.. Tam jsem z důvodu fakt řídkých příspěvků s holkama nešla. Ale vzpomínám na ně pořád.. Některé měly blogy, ale už je to pryč.. K Tobě chodím moc ráda. L.

      Vymazat
  5. Rijo, posílám Nelince velkou gratulaci ke krásnému výročí. Je kouzelná. Máme fenku bígla a také jsme věděli, co bude smět a co ne a dnes je vše jinak. :o)
    Přeji příjemné dny. D.

    OdpovědětVymazat
  6. Rijo, krásný mazlíček. Ten dělá jen radost. Nelinka je kouzelná. Tak si holky spolu užívejte.

    OdpovědětVymazat
  7. Gratuluji!!!My máme boloňačku,ale je to v podstatě úplně to stejné, závislák na manželovi,pořád je na něm nalepená,jak si sedne,už ji má na klíně, jak si lehne,už mu leží na břiše.Jsou to miláčci.
    Na ty tmavé fleky pod očima mi řekla veterinářka,že to dělají slzy z očí a na fouskách je to od vody,jak pije.Nabízela mi bělící přípravek,ale nechtěli jsme na ni používat nějakou chemii,na výstavy nechodíme,tak nám to nevadí.
    Krásné dny přeji.
    I.N.

    OdpovědětVymazat