neděle 1. ledna 2017

V novém roce

Zdravím vás v novém roce. Týden volna utekl jak voda a od zítřka začíná opět řád (tedy tím myslím můj řád). Nevím jestli jste na tom stejně jako já, ale já když mám volno a nemusím do práce, tak vždy zvlčím. Jsem dlouho vzhůru, ráda si pak přispím, dost často lenoším s knihou, nebo chodím na procházky. Co udělám udělám, nic mi neuteče. Za to když chodím do práce, tak má celý den nějaký řád a když se někde zdržím a něco odložím na další den, tak pak na mě čeká větší hromádka povinností. Jednou nevyžehlím prádlo a najednou je ho kopec. A tak je to se vším. Ale přiznejme si to, odpočívat se musí a občasné lenošení není na škodu. Musíme načerpat nové síly.
Moje babička vždy říkávala, že na nový rok má člověk vyskočit brzo ráno z postele, aby nebyl celý rok za lenocha. No jak na Nový rok, tak po celý rok. Jenže, donuťte se vylézt z postele, když jste šli spát nad ránem :-)))). Ale kdyby mělo toto pořekadlo platit, tak by celý rok musel být šedivý a mlhavý. Po pár dnech nádherného slunečného počasí, jsme se dnes ráno probudili do ledově bílého dne. Mlha byla hustá tak, že by se ztratil i Rákosníček a po pár minutách venku zima pěkně zalézala za nehty. Jenže zase nám mráz poskytl nevídanou podívanou. Vše bíle ozdobil a venku to vypadalo jako v Ledovém království.
Proto vám všem přeji příjemné vykročení do prvního pracovního týdne a dávejte pozor ať nezamrznete. Rija










4 komentáře:

  1. Jarko, moc krásné mrazivé fotky!!! Já to mám také tak, když mám volno, lenoším, ponocuji, pozdě stávám, neudělám nic pořádného. Od zítřka konečně daný režim ať chci nebo ne :-) Do nového roku ti přeji vše nej a hlavně zdraví tobě i celé tvé rodině. Ivana

    OdpovědětVymazat
  2. Jaruško, u nás tak mrazivo není, snad jen v kopcích. Fotky jsou krásné. I já jsem mezi svátky trochu lenošila a souhlasím s tebou. Pracovní týden mi začíná zítra, tak ještě jeden den trochu bezstarostného odpočinku. I když... :-)
    Hodně zdraví a životní pohody přeje
    Ivana

    OdpovědětVymazat
  3. Námraza byla snad všude :)
    u nás teda už na Silvestra, a dnes konečně napadal sníh
    Hodně zdraví v novém roce, Pavel

    OdpovědětVymazat
  4. Hezké fotky. U nás na Nový rok bílo nebylo a bylo teplo. Zima přišla teprve teď. Vše dobré v novém roce. M.

    OdpovědětVymazat