neděle 28. února 2016

Nedělní procházka

Krásné nedělní odpoledne. Víkend zase utekl jak voda. Pracovní týden po nemoci byl šíleně hektický a než se člověk stihne otočit je neděle. Sobota byla hodně studená a tak se mi nechtělo ani vystrčit nos. Den akorát stvořený na uklízení. Konečně jsem si udělala pořádky ve složkách s předlohami a nápady na tvoření. Za to dnešek byl o poznání příjemnější. Dopoledne jsem vyletěla na zahrádku a ostříhala suché zbytky stvolů a traviny. Všechno už raší, takže jsem ještě přihrnula kůru a větve na choulostivější rostliny, protože je stále zima, tak aby nepřišly k úhoně, než přijde jaro. U některých květin jsem ráda, že přezimovaly a konečně se jim snad bude u nás na zahrádce líbit. Narcisky jsou plné poupat. Po obědě jsme vzali Nelu a vydali se k Dyji. Byla jsem konečně provětrat nové trekové hole. Doufám, že záda pocítí změnu a přestanou se tolik ozývat. Cestou jsme vyplašili stádo srnek a kousek před vesnicí další a to se Nela proměnila v loveckého psa a hnala se za srnkami přes pole a vůbec ji nezajímalo naše volání. Už jsem se s ní v duchu loučila a přemýšlela, kde ji budu hledat. Naštěstí ji zbrzdila hrouda v poli a ona upadla na čumák, tak se vrátila jak spráskaný pes:-))) Teď už hezky spí na pohovce. Mějte krásný a pohodový první březnový týden. Za pár dní máme jaro. Rija









4 komentáře:

  1. I já měla pracovně uklízecí sobotu :-D Dodělali jsme poličku v kuchyni, takže jsem umyla všechny kořenky a naskládala je na ní. S tím jsem poklidila celou kuchyň. Bylo slunečno, ale foukal studený vítr.

    OdpovědětVymazat
  2. Na zahrádku ještě nejdu, všude je plno bláta, ale jen jsem okoukla co rostliny, snad tu zimu nezimu zvládnou dobře.
    Trekové hole jsou bezvadní pomocníci. Manžel na ně nedá dopustit, jak jdeme na výlet kde budou kopce už je má připnuté k batohu. Jeho trápí křeče v lýtku a v holích má dobrou oporu.
    Přeji hezké dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  3. Rijo, trekové hole jsou moc dobrá věc. Syn mi první koupil před 10 lety a opravdu jsem si na ně zvykla. Doktor mi je taky doporučuje.
    Na zahrádce jsem ještě nebyla, ale už se na ni chystám.

    OdpovědětVymazat
  4. Stádo srnek jsem ještě neviděla, jenom občas jednu samotnou. Nádherné fotky!

    OdpovědětVymazat