pátek 1. srpna 2014

Ježek

Tak nám začal srpen. Prázdniny se přehouply do druhé půlky a co nevidět začne škola. Dnešní den jsme měli takový nějaký rozcouraný. Ráno jsme jeli odvézt syna do Vyškova a cestou zpět jsme se zastavili v Brně nakoupit. Kromě potravin jsem neodolala a koupila si dva malé medvídky. Těch není nikdy dost. Celé odpoledne jsem prala a po chvilkách likvidovala plevel. Na to že tu spadlo pět kapek, tak plevel poskočil, jako kdyby pršelo měsíc v kuse. Zítra musím pokračovat. Jako obvykle jsme večer zalili zahrádku a plánovali jsme chvilku posedět. Poslední dobou, nám při západu slunce, nad hlavami poletují sovy. Máme tady čtyři, asi puštíky, přestože lítají dost nízko, mám problém si je pořádně prohlédnout. Nelu jsme pro jistotu nechali zavřenou uvnitř, co kdyby ji chtěly sovy použít jako krmivo. Když sovy odlétly, vypustili jsme Nelu. Ta po chvíli běhání po zahrádce kvikla. Šla jsem se podívat co se stalo. Klasika, podél plotu si to cupital ježek. Všechny zvířata se museli jít podívat, kdo že to přišel na návštěvu a všichni tři si popíchali čumáčky. Poslední dobou se mi zdá, že je tady čím dál víc zvířat. Každý den pozoruji něco jiného. Zatím co jsem pozorovala ježka, manžel začal pozorovat hvězdy. Konečně po delší době byla jasná obloha. Je období perseidů a že jich bylo dneska vidět, ale o hvězdách až příště. Přeji vám krásný a pohodový víkend. Užívejte si sluníčka. Rija


Nela musí všechno prozkoumat


5 komentářů:

  1. Moc hezký a milý příspěvek. Krásný nový týden i celý ještě letní měsíc!
    Díky. Jarka

    OdpovědětVymazat
  2. Koukám že ježka kontrolovali všichni:-))) U nás se taky občas objeví, vloni jeden přezimoval pod dřívím. Ale manža vždycky křičí nechoď k němu, má blechy:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Pěknej kamarád , ale bacha na blechy!!

    OdpovědětVymazat
  4. :-) proti blechám mají Tvoje zvířátka určitě kapičky, to bych se nebála :-) Aduš taky čmuchala k ježkovi, ale ta je opatrná, ta se bojí, tak se nepíchla :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ježek je fešák. Náš pes vždycky od ježka chytil blechy, naštěstí ho potkal jen dvakrát za život :-)

    OdpovědětVymazat