neděle 9. června 2013

Víkendový

Krásný nedělní večer moje milé čtenářky a čtenáři. Chci všem moc poděkovat za milé komentáře. Moc mě těší, že se vám u mě líbí. Poslední dobou nějak nestíhám reagovat na vašich blozích, ale každou volnou chvilku se pokouším dočítat. Na chaloupce zlobí internetové připojení, ale to mě zase až tak netrápí, protože mám stále co dělat a nenutí mě to sedět u netu. Přiznám se, že jsem chvíli přemýšlela, jestli mám vůbec tento příspěvek napsat. Neustále myslím na všechny lidi, který voda nadělala nějakou paseku, do toho všeho ještě kroupy a celý víkend jsem všem přála takové počasí, jako jsme měli my tady. Bohužel vím, že na většině míst prší. Sobota u nás byla přímo letní až tropická. Teploměr vystoupal na sluníčku až k hodnotám kolem 45 stupňů a neděle byla stejně slunečná. Odpoledne se sice začaly honit mraky a vzhledem k tomu, že mám migrénu, tak by mohla přijít bouřka, ale dokud nezačne pršet, tak s tím nebudu počítat. Jedna bouřka nás odpoledne minula, tak jsem zvědavá jestli kápne z toho co sem jde teď. Pro jistotu jsem zalila. Včera jsme měli pracovní sobotu. Neustále řeším málo úložných prostor a hledám místo na ukládání časopisů. Takže manžel mi vyrobil do šatny malý regálek na boxy s časopisy.  Příští týden nás čeká návštěva IKEI, protože potřebuji další papírové krabice na uložení drobností. Už jich mám pár doma a jsem s nimi nesmírně spokojená. Díky chladnému počasí, co tady přes týden panuje se mi neujaly tři rajčata, takže jsem si přivezla nová a dosadila. Deště v minulých dnech krásně zalily zahrádku a jahůdky zrají jak divé. Každý den sbírám tak šest jahod. Taková denodenní chuťka nám stačí. Uvidíme jak budou plodit příští rok. Zahrádka je v jednom květu a už skoro všechny růže rozkvetly. Jen plevel jsem tentokrát nezvládla vytrhat všude, protože v těch tropických teplotách, jsem byla raději zalezlá uvnitř.K večeru jsem přetrhala mrkev a poseděli jsme si v pergole se skleničkou vína. Myslím na vás a přeji vám dny bez deště a plné sluníčka. Rija






Nela odmítala chodit domů.

Micka měla větší rozum, zabrala židle pod přístřeškem

Z toho mračna pršet nebude

Zatím to vypadá, že úroda vína bude výborná

Reliéfy na stodole, kolem které chodíme na procházku

Ticho u rybníka

Mňam jahůdky

Odpolední siesta

Myslela jsem si, že před tím horkem se schovám aspoň v kbelíku

Ano, přesně tohle hlásil v sobotu teploměr.




Růžím se daří

18 komentářů:

  1. Riuško moc moc zdravím!U vás je tak krásně!pa Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Rijo, máte to na zahrádce moc pěkné, všechno krásně upravené, trávník posekaný. I z toho, co děláte, včetně večerního vínka číší pohoda. zvířátka jsou toho dokladem. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No snažíme se pořád chaloupku zvelebovat. Jde to sice pomalu, ale už jsou vidět sem tam i nějaké pokroky a odpočinek a posezení k chaloupce patří.

      Vymazat
  3. Máš nádhernou zahrádku. Pejsek v kyblíku vykoutlil úsměv na mé tváři.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to malá potvůrka, co všude strčí ten svůj zvědavý čumáček. V kbelíku nosím prádlo na pověšení a je celkem větší, tak se do něj krásně vešla a ještě se nechala odnést domů.

      Vymazat
  4. Krásné pondělí, máte velmi krásnou zahradu:) Rybník též úžasný i to Vaše zvířectvo je rozkošné. Pěkný den, L.

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné fotky, je u vás moc hezky.

    OdpovědětVymazat
  6. Jaruško, krásné fotky a sobota byla nebezpečná, Bylo spostu přehřátí. Zato teď tady u nás lije. Aspoň jsem stihla posekat trávu.Pa a krásný týden:-) Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruško, v sobotu bylo strašně. Mě bylo moc špatně v pátek. My máme posekaný jen kus zahrady, protože v zadní části máme soukromý rybník, jak stoupnou spodní vody máme jezírko.

      Vymazat
  7. Krásná zahrada. Růžičky jsou krásný. Koukám, že už vám zrají jahody.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za návštěvu. Na to že jsou jahody nasazené letos a ještě celkem na poslední chvíli, tak přes víkend sbíráme denně šest jahod, to je krásné.

      Vymazat
  8. děkuji za milou návštěvu u mně,ráda budu nakukovat i já k vám,máte moc hezké fotečky-a ten rybník...páni,to musí být nádhera si u něj po večerech posedět....mějte se krásně...zuzka

    OdpovědětVymazat
  9. Jaruško krása--máš to na chaloupce moc krásné :o) Martina

    OdpovědětVymazat
  10. Zahradu máš nádhernou! A to večerní posezení s vínečkem Ti vyloženě závidím :-)
    Nelinka v kyblíku je úžasná :-)))

    OdpovědětVymazat
  11. Mám moc ráda tvé fotky, Rijo a moc ti děkuji za slova útěchy.
    Zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat