neděle 25. července 2021

Za hranice všedních dní - den třetí Karlovy Vary

Na úterý jsme měli v plánu jízdu na kolech podél Ohře. Jenže v noci byla bouřka, pršelo a ráno bylo chladno a nebe plné těžkých mraků. Měli jsme strach, že pořádně zmokneme, tak jsme vymýšleli náhradní plán. Využili jsme toho, že jsme tak blízko Karlových Varů a ani jeden z nás tam nikdy nebyl. Takže o cíli našeho dalšího putování bylo rozhodnuto. Přijeli jsme dost brzy, tak město ještě pospávalo. Během dne bylo znát, že díky pandemii chybí turisté. Lidí bylo málo. Prošli jsme se Sadovou kolonádou, kolem Mlýnské kolonády. Fascinovala mě Tržní kolonáda se svým nádherným vyřezávaným stylem. Lidé, co tuhle stavbu vyřezávali mají můj obdiv. Nemohla jsem vynadívat na tu spoustu překrásných budov, které lemují břeh říčky Teplé. Došli jsme až k věhlasnému hotelu Pupp. Kousek od něj jsme se nechali lanovkou vyvézt k rozhledně Diana. Z ní jsme se pokochali výhledem na město. Pod rozhlednou jsme si dali kávu a vynikající palačinku. Toužila jsem podívat se k pravoslavnému chrámu sv. Petra a Pavla. Měla jsem štěstí, chrám byl přístupný, tudíž jsem se mohla podívat dovnitř. V klidu a pohodě jsme prošli poměrně dost velký kus historické části Karlových Varů. Moc se mi tam líbilo. Viděli jsme toho mnohem víc, ale další zážitky přinesu v dalších příspěvcích. Rija








































5 komentářů:

  1. Krásné fotografie. Také se do těchto míst v srpnu chystáme jet se synem, který nám tam daroval pobyt v Chodově, s možností výletů. Já hodně zalidněná města moc nemusím a tak jsem zvědavá, jak to tam zvládnu. Do K.Varů by chtěl s námi jet také a tak uvidíme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se netrefíte na termín filmového festivalu! .-)
      Ať se vám pobyt vydaří a počasí přeje!
      evice

      Vymazat
  2. Jaruško, my měli štěstí, že moc lidí nebylo. Sem tam někdo, ale u nás je mnohem víc lidí. V pátek jsme museli jet nakoupit do Mikulova a to byla hrůza.

    OdpovědětVymazat
  3. Jaruško, navzdory pošmournému počasí se vám výlet vydařil a fotky se povedly! Prázdnou kolonádu téměř nepamatuji .-)
    evice

    OdpovědětVymazat
  4. Prima výlet. Já v Karlových Varech ještě nebyla.

    OdpovědětVymazat