sobota 17. prosince 2022

Bílá zima

 Konečně jsme se dočkali i u nás. Včera ráno jsme se vzbudili do bílého rána. Kouzlo mi trošku kazil fakt, že prší. Říkala jsem si, že než přijedu z práce bude po pohádce. Teplota se držela kolem nuly a odpoledne začalo sněžit. Sice to pořád nebylo ono, ale aspoň něco. Dnes jsem se probudila do bílého rána. V noci sněžilo a mrzlo, tak sníh vydržel. Dopoledne jsem vzala Nelinku na procházku. Moc z toho nadšená nebyla. Asi jak stárne, tak ji už sníh nebere a možná jí byla i zima. Každopádně jsme došli k rybníku, na kterém se už objevila ledová krusta. Pamatuji zimy, kdy byl led tak pevný, že se dalo dojít až k ostrůvku. Hned to venku vypadá lépe, když není bláto a šedivo. Zítra máme čtvrtou adventní neděli a za týden už budou svítit stromečky a dětem zářit očka. Klidný a pohodový zbytek víkendu. Rija












3 komentáře:

  1. Sníh dovede krajinu zkrášlit. Sníh u nás je také, ale nějaké velké závěje to nejsou. Chci věřit, že snad konečně budou Vánoce zase alespoň trochu bílé.
    Pohodovou čtvrtou adventní neděli !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásné fotografie. Sníh se špatně fotí. Je těžké zachytit tu atmosféru zimního dne. zvláště když je zataženo. Tobě se to povedlo. Moc hezké fotografie.

    OdpovědětVymazat
  3. Járo, i zima je potřeba, sníh vše tak pěkně ztiší a bude voda, pokud to pomalu roztaje.Někteří si stěžují, že nemají ve studních vodu. Pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat