úterý 26. prosince 2023

Splněná přání

Krásný sváteční podvečer. Ruch svátečních dnů pomaličku utichá a na pár dní bude opět klid, než se přehoupneme do nového roku. Nějak rychle ten čas utekl. Stihla jsem vše a ani jsem se nijak extra nehonila. Zvládla jsem ušít i nový napron na stůl a z toho, co dům dal vyzdobit sváteční tabuli. Vše klaplo na jedničku a po večeři zazvonil zvoneček....Největší radost měla asi Nelinka. Šmejdila pod stromečkem, očichávala balíčky a hledala ten nejvoňavější:-) Ježíšek se zbláznil. Ani zdaleka jsem nečekala tolik dárků a o některých se mi ani nesnilo. Asi nejkrásnější byl řetízek. Před časem se Nelince nešťastnou náhodou podařilo přetrhnout řetízek, který jsem si přivezla z Itálie. Takže konečně můžu opět nosit všechny přívěsky. Krásné kabelky, příběh jedné by určitě vydal na román. Bylo toho opravdu mnoho. I můj Ježíšek splnil očekávání. Krásné chvíle završila pohádka Tři oříšky pro Popelku, bez které by to nebyly žádné Vánoce. Včera nás čekal úžasný den u maminky. Nechce si nechat ujít příležitost uvařit nám dobré jídlo a pohostit nás. Sešli jsme se všichni a po vynikajícím obědě bylo mnoho, o čem jsme si povídali. Málem jsme zapomněli i na dárky, jak nám bylo dobře. Na ty došlo až skoro k večeru. Synové se pak přesunuli k nám a v povídání jsme pokračovali. Škoda jen, že den uběhl tak rychle. I tentokrát dárky splnily a o překvapení nouze nebyla. Dnes po obědě přijela na kávu maminka s tetou a pokračovaly jsme v příjemném posezení. Sváteční dny utekly s našimi milými. Teď nastal čas odpočinku, relaxace a načerpání sil do nového roku. Nelinka si to vzala k srdci a relaxuje celý den. Rija























5 komentářů:

  1. Hezky jste si svátky užili. I u nás panovala pohoda.

    OdpovědětVymazat
  2. Hezky se na Tvoje fotky dívá. Taky jsme se na Boží hod sešli s celou rodinou. Jen ta naše nejstarší vnučka Hanka slavila Vánoce s covidem v Saudské Arábii. Taky jsme si to užili, bylo veselo.
    Měj pěkný klidný den. U nás je modrá obloha a svítí sluníčko. Hned po obědě se půjdu pořádně projít.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Hezky jste si svátky užili v kruhu rodiny a o tom setkávání to právě je. Přeji Ti krásné poslední dny roku 2023 a v tom novém, hlavně hodně zdraví, štěstí, lásky, pohody a spokojenosti.

    OdpovědětVymazat
  4. Jaruško, moc pěkná výzdoba. Přeji ti hodně zdraví v novém roce. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Rijo, krásné svátky jste si užili. My také. Užij si pohodové dny.

    OdpovědětVymazat