úterý 30. ledna 2024

Rok 2023 - 12 radostí

Když před pár dny Helenka na svém blogu vyhlásila výzvu 12 radostí v loňském roce, tak se mi ten nápad moc zalíbil. Málem bych na něj zapomněla. Pokusím se i já najít svých 12 radostí.

LEDEN

První měsíc loňského roku u nás ukázal, jak umí být rozmanitý. První dny skoro jarní a vzápětí přišla na pár dnů zima. 



ÚNOR

Únor byl u nás šedivý, ale i v šedivosti se dá objevit něco zajímavého. Na sníh jsme se jeli podívat na Vysočinu, kde jsme objevili moc krásné místo. 



BŘEZEN

V březnu se začalo probouzet jaro a nás to táhlo ven do přírody. Ani na pozorování hvězdné oblohy se nezapomnělo. Štěstí nám přálo Venuše, Jupiter a jeho měsíce. Nádherná podívaná. 




DUBEN

Aprílový duben se taky krásně předváděl. Krásu lze vidět i za humny. Měla jsem štěstí na souboj srnců o přízeň srn. Příznivý vítr mi dovolil sledovat podívanou z docela dobré vzdálenosti. Syn mě vzal na výlet do Rakouska. I když nám počasí moc nepřálo, tak jsem si Tulln zamilovala. 



KVĚTEN

Květen je nejkrásnější měsíc v roce a vůbec to nesouvisí s tím, že mám narozeniny:-))). Podařilo se mi pár nádherných fotografických úlovků ptáků. Nevím jestli jsem měla větší radost z rákosníka nebo ťuhýka, ale oba opeřenci mi udělali radost. Malý výlet do rozkvetlého Znojma a květnová návštěva botanické zahrady v Tullnu, to už jsou jen třešničky na dortu. A to jsem neměla ani tušení, kolik botanických zahrad navštívím. 





ČERVEN

V červnu mi největší radost dělala zahrádka. Sice jsem o její krásu bojovala se slimáky, ale nějakou krásu jsem zachytila. Podařilo se nám dokončit záhon kolem lavičky a doufám, že v letošním roce zbude mnohem více času na lenošení na lavičce:-).



ČERVENEC

Červenec byl ve znamení cestování. Začali jsme na začátku měsíce u Berounky a přes Toskánsko, skončili na Vysočině. Ačkoliv zážitků a radostí bylo mnoho. Zvítězila jediná, Florencie a Botticelliho Zrození Venuše. 


SRPEN

Horký srpen byl také plný zážitků. Zavítali jsme opět na Vysočinu do Počátků, projeli se na kole. Zvládli jsme i ranní snídani při východu slunce. Úžasný zážitek.




ZÁŘÍ

Září bylo stále krásně teplé, tak lákalo k výletům. Nemohli jsme jinak a opět po roce navštívili Třeboň a okolí. I obloha nám poskytla možnosti na pozorování. Tuhle kometu už se nám vidět nepodaří. 



ŘÍJEN

I měsíc říjen byl ve znamení výletů. Návštěva Vídně a procházka Belvedérem byla úžasná. Stejně tak pár dní v Beskydech. 









LISTOPAD

Pro mě největší událost loňského roku. Splněný sen v podobě koncertu André Rieu. Ani dvě návštěvy adventní Vídně tuto událost nepřekonaly.



PROSINEC

Mezi nejkrásnější chvíle prosince patří jednoznačně advent a Vánoce, čas strávený s rodinou. Nemůžu nevzpomenout a na krásné chvíle na konci roku v ráji České Kanady.



To byl můj plný radostí. Bylo jich mnohem víc, ale to by bylo na hodně dlouho.

Rija

6 komentářů:

  1. Andre je borec - viděla jsem několik jeho koncertů z různých míst světa, ale pouze v telce.
    Moc pěkný přehled tvého roku 2023. Ať je ten letošní také fajn. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  2. Rijo, hezké ohlédnutí za loňským rokem. Hezky to Helena vymyslela - ráda jsem si zavzpomínala na svůj i prohlédla vzpomínání jiných

    OdpovědětVymazat
  3. Rijo, měla si rok plný krásný zážitků!
    Moc děkuji za tvou účast a přeji - jen tak dál! Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezké shrnutí a vzpomínky. Krasně zdokumentované. Přeji Ti úspěšný i krásný také ten rok letošní.

    OdpovědětVymazat
  5. Vůbec není špatné se ohlédnout zpět a člověk vidí kolik úžasných chvil zažil. Měla jsi pestrý rok a přeju ti i ten letošní aby jsi měla dobrý. Zdraví Večernice.

    OdpovědětVymazat
  6. Měla jsi rok plný hezkých zážitků a výletů.A to je dobře.
    Přeji i zajímavý letošní rok

    OdpovědětVymazat