úterý 31. ledna 2023

Poslední leden

Je to vůbec možné, že dnes už končí leden? Vždyť teprve před pár dny, jsme vítali nový rok a dnes už je skoro pryč. Neuvěřitelné. Jaký byl první měsíc? Hektický, pracovní, a trošku u zimní. Všimla jsem si, že se den o maličko prodloužil. Už není tma, když přijedu z práce. Konečně je tu zima, i když sníh byl jen dva dny. Za to mráz se stále ukazuje. Včera jsme měli -8, dnes ráno nula a déšť. Jeden den jsem měla krásnou podívanou na dovádivé nutrie. Příjemné zpestření obyčejného dne. Po chvilkách vyšívám a o víkendech si užívám procházek kolem rybníka. Někdy hladině závidím ten klid, který na ní pozoruji. Odrazy oblohy jsou úžasné. Jen škoda, že nemám štěstí na noční jasnou oblohu. Kometa si září někde ukrytá mraky a nedá nám možnost na ni pohlédnout. Třebas se ještě dočkáme. Zítra se už probudíme do dalšího měsíce. Tak nám přeji ať je pohodový a klidný, jako hladina. Rija









7 komentářů:

  1. Taky nemohu uvěřit, že už je leden za námi. Utekl mi ani nevím jak. Přinesl u nás trochu sněhu, který mi chyběl o Vánocích,ale stejně to taková správná zima nebyla a ani zatím není i když teď zrovna za oknem padá drobný sníh. Je to mokré.
    Ráda jsem se na Tvoje fotky podívala.
    Měj se hezky a těším se až ukážeš, co jsi vyšila.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotografie od vody. Jo letí to právě jako ta voda Přeji Ti příjemný nový měsíc - únor. Ten je krátký a pak už se budeme těšit na jaro...Měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
  3. Rijo, krásné fotografie. 👍👍
    Sdílím též pocit, že ten leden utekl strašně rychle. Včera večer jsem si uvědomila, že Silvestr byl před měsícem a připadalo mi to, jako by to bylo včera.
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
  4. Jj - utíká to. Povedené fotky nutrií

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Rijo, moc Tě zdravím. To jsou tak hezké záběry, prohlížím je znovu. Já jsem téměř celý leden byla nemocná a ještě jsem, tak se těším na zlepšení... Opatruj se, Lenka.
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Jaru, hezky nám to utíká, ale někdy by člověk čas nejraději zastavil, to když se ví, co má za pár dní přijít...
    U nás byly u Labe desítky nutrií a najednou tam nejsou, ani netuším, kdo je vyhubil nebo co se stalo.
    Tak ať ti únor uteče a březen už bude optimistický, snad.
    Zdravím tě Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  7. Hezké fotky nutrií. Ano, utíká to, těším se na delší dny. Přeji pohotovou neděli, J.

    OdpovědětVymazat