neděle 23. září 2012

Víkend na chaloupce

Je za námi další víkend. Ukázal nám, že je tady opravdový podzim. Včera dopoledne mrholilo, odpolední kávu jsme pili na zahradě a na procházce s Nelinkou jsem měla krátký rukáv a večerní západ slunce jako vymalovaný a dneska skoro celý den pod mrakem a pošmourno. Podzim jako vyšitý. Udělala jsem malou výzdobu, protože materiálu mám letos nějak málo. Ráno jsem se těšila, že se pokochám koťaty. Micka chudinka rodila celý den a večer měla pět koťátek, ale moc se jimi nechtěla chlubit. Jaké bylo ráno překvapení, když jsem našla jen jedno živé koťátko. Nevím co se stalo, ale nejspíš příroda. Každopádně jsem našla v domečku Micku a mrňouskem a Betynkou, přisátou na prsu. Zbyl nám maličký černobílý váleček. Doufám, že je to bojovník a vyroste z něj pořádná kočka. Zatím nevím co to je, ale vypadá to na kocourka. Po ranní kávě, jsme se šly s Nelou provětrat a Betynka šla s námi. Už se to nučila také. No a další novinkou u nás doma je nová varná konvice. Před 14 dny se nám odporoučela stará a při hledání nové jsem se zamilovala do krásné keramické s kytičkami. Sice mi moc neladí s doplňky v kuchyni, ale voda se z ní nalévá báječně a nemusím strach, že se opařím vařící vodou. S blížícími se plískanicemi a zimou bude hodně využívána. Odpoledne jsme sedli na kolo a jeli se trošku projet. Vytáhla jsem prošívanou vestu, tak se jelo příjemně, ale brzo kolo zazimujeme a budeme se těšit až na jaro. Víkend byl jako obvykle nádherný a jako vždy rychle utekl. Nelinka už se zavrtala pod peřinu a čeká až ji půjdu zahřát. Co nevidět půjdu za ní, čeká nás kratší, ale náročnější týden, tak se budeme těšit na prodloužený víkend. Mějte se krásně Rija
Ten maličký šedivý flek na chodníku je Betynka




Posledních pár květů




Šťastná rodinka

Černobílý uzlíček

Večerní obloha v září je plná barev



Takovou výzdobu jsem měla na stole minulý týden



A slunečnice vystřídaly dýně


2 komentáře:

  1. Třeba už je na koťátka zima. Přes den je sice teplo, ale večer nebo ráno už je podzim znát. Máš nádhernou podzimní výzdobu!

    OdpovědětVymazat
  2. Kotátko je krásné :o) konvice parádní :o)poslední kvítka krásně barevná a vyzdobené to máš doma moc hezky.Martina :o)

    OdpovědětVymazat