neděle 26. ledna 2014

Taška

Nakonec i na to tvoření přišel čas. Na nový rok jsem si sice ušila nákupní tašku a je výborná, jenže dost neskladná. No abych byla přesnější, nekladná do mé kabelky, kde dost místa zabírá foťák. Přemýšlela jsem proto o nějaké další tašce, která by se krásně složila do kabelky a nezabírala moc místa. Jeden báječný nápad jsem našla na jednom super blogu u Jany. Je to úžasná šikula a její blog může sloužit jako návod pro takové švadleny jako jsem já. Je totiž plný podrobných postupů. Takže jsem si troufla na skládací tašku. Moc se mi u Jany líbily různé "udělátka" na šití. Lepší výraz mě nenapadl. Jedním takový super udělátkem je zakladač na poutka. Původně jsem neměla v plánu si jej pořizovat, ale když jsem na něj narazila u nás v galalnterii, tak jsem neodolala. A pořídila si ještě jedno zajímavé udělátko na potahování knoflíků. Byla to docela věda naučit se s těmito udělátky pracovat, protože návody byly pouze v cizích jazycích a těmi já nevládnu. Naštěstí Jana byla tak moc ochotná a použtí zakladače vysvětlila i s videoukázkou. Sice ruce mi nedodala, ale po chvíli úporného zápasaní jsem zakladač pokořila a poutko se podařilo. S knoflíky to bylo maličko jednodušší, protože tam bylo víc  srozumitelnějších obrázků. Takže mám své první poutko a potažený knoflík. No a když už jsem tak rozjela, přidala jsem jako bonus tu tašku. Zatím stále nezvládám rovné šití, ale na nákup stačí a musím víc trénovat. Tahle taška se báječně vejde do kabelky a já už nemusím nosit igelitky. V hlavě se mi líhne další nápad na šití, tak až nastuduji postup, tak se vrhnu na další tvoření. Prozatím beru do ruky háček a budu doufat, že z něj něco vypadne. Jani, tobě velké díky za rady a super návody. A vám všem přeji krásný a pohodový pracovní týden. Jsem zvědavá jestli ráno odjedeme, u nás sněží. Rija



14 komentářů:

  1. Rijo, ta je bezvadná! P.S. u nás nesněží, ale za to mrzne,až praští, ale to všude:)) Pěkný večer L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko děkuji. Taška už je v kabelce. Sníh nakonec jen tak postrašil, takže žádná hrůza se ráno nekonala.

      Vymazat
  2. Je skvělá Jaruš, líbí se mi:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko díky. Ještě má své mouchy, ale bez Janiného návodu, bych ji takhle nezvládla.

      Vymazat
  3. Ahoj Rijo, taška se ti moc povedla. :-) Jsi šikula. K Janě také ráda nakukuji, má tam moc krásných věcí a jak píšeš, spoustu návodů. Na tašku se chystám již dlouho...O tom zakladači také přemýšlím, ale mají různé velikosti, tak nevím. A moc se mi líbí ten potažený knoflík, to jsi udělala jak? Měj se hezky, :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, děkuji za pochvalu. Na ten knoflík jsem si koupila celou sadu. Vystřihla jsem jen kousek látky a secvakla. Jednotlivé díly a ten strojek, jsou na první fotce a je tam vyfocený i ten zakladač. Já přemýšlím, že si pořídím ještě jeden širší.

      Vymazat
  4. Taška je prostě dokonalá!! Jsi šikovná, že zvládáš i technické doplňky :-) Na potahovač knoflíků i zakladač jsem se už dívala, ale nejsem si vůbec jistá, jestli bych to zvládla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko děkuji. Když jsem to vzládla já, tak už musí každý. Ty knoflíky jsou prostě fantastický. Zakladač to pro mě byla věda, ale nakonec z něho vylezlo, co jsem potřebovala. Nutně potřebuji ještě jeden širší:-))))

      Vymazat
  5. Rijo, taška se Ti moc povedla. O těch "udělátcích" já slyším poprvé :-) No člověk se pořád učí a já budu muset pro příště pozorněji číst Janiny návody :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Parádní taška Rijo! O tom udělátku jsem už slyšela, ale nemám zatím žádnou zkušenost.
    Pohodové pondělí,Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Rijo, taška je povedená, to bych nezvládla! Uvedený odkaz je krásný, ale na mne moc vysoký level. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Rijo, taška se ti povedla. Já dnes jen prohlížela knížky s nějakým tím šitím, ale nemůžu se rozhoupat, nějaká lenora nebo co... Snad se budu moct brzy něčím pochlubit :-)
    Měj se hezky!
    Ivana

    OdpovědětVymazat
  9. Fantastická, moc se povedla. J.

    OdpovědětVymazat